Bodø kommune og Bodø Næringsforum i samarbeid med Nord-Norges arkitektforening skal nå dele ut pris for god arkitektur i Bodø. – Vi er ydmyke og glade for å ha hele tre bygg med i nominasjonen, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling.

Det finnes kanskje ingen fasit på god arkitektur, men det er spennende at Bodø nå får sin egen arkitekturpris. Og ikke minst er artig å bli nominert med hele tre bygg, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling – her sammen med styreleder Morten Jakhelln. (Foto: Christine Karijord)

 

Prisen skal hedre aktører som på ulikt vis utmerker seg positivt på det bygde miljøet i kommunen, og som løfter forståelsen for at godt og gjennomført design bidrar positivt til folks dagligliv og hverdagsmiljø.

– Fasade-endringen på Sjøgata 27 i samarbeid med Boarch arkitekter, Ramsalt et samarbeid med NOBL tegnet av LPO Arkitekter, og Quality Hotel Ramsalt tegnet av Nordic — Office of Architecture er med, noe vi er både ydmyke og glade for, sier Pedersen.

 

Både CEO Arve Pedersen og styreleder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling mener det er viktig å diskutere arkitektur i bybildet. – God arkitektur kan også være å finne gode løsninger, sier Jakhelln, her utenfor Sjøgata 27. (Foto: Christine Karijord)

 

Avstemming i Stormen bibliotek

Det er første gang en slik arkitekturpris gis i Nord-Norge, og alle forslagene som er videre i konkurransen skal nå stilles ut i Stormen bibliotek

Den 6. oktober skal så juryen ut på befaring på sju utvalgte prosjekt av i alt 15 nominerte.

Deretter skal tre finalister stilles ut i Stormen bibliotek, der folk kan stemme på sitt favoritt-bygg.

Avstemming blir å skje i løpet av høsten, mens utdeling av pris til vinneren av arkitekt-konkurransen vil være i desember.

Prisen består av et diplom til prisvinneren, og en plakett med innskrift som kan settes på bygget eller i anlegget. Ordfører Ida Pinnerød skal dele ut prisen på bystyremøte.

 

CEO Arve Pedersen og styreleder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling synes begge det er positivt at arkitekturen i Bodø trekkes fram og gis oppmerksomhet. – Det handler om stedsidentitet, bevissthet og stolthet over det vi omgir oss, sier Jakhelln. (Foto: Christine Karijord)

 

Eksemplariske og nyskapende bygg

 Ett av kriteriene for å vinne arkitekturprisen fra Bodø kommune er at bygget skal være eksemplarisk og nyskapende, samt at bygget bidrar til å skape en arkitektonisk helhet i Bodø by.

– Arkitektur omfatter omgivelsene våre, og denne konkurransen skaper offentlige samtaler om arkitekturen i byen vår. Og det er viktig, for vi blir alle påvirket av byrommet som omgir oss, sier Jakhelln.

Prisen skal også bidra til å sette Bodø på kartet.

– Det er fint at vi nå deler ut en arkitekturpris, det er noe vi har savnet i Nord-Norge. For oss er det viktig å omgi seg god arkitektur, og derfor har vi alltid forsøkt å ha fokus på dette i våre prosjekter. At tre bygg nå er nominert, er en ære, sier Jakhelln.

– Jeg synes det er veldig spennende og viktig at også Sjøgata 27 er nominert, for det viser potensialet i å rehabilitere eksisterende bygg, sier Pedersen.