– Og mens vi var i Slovenia, ut av det blå – så tilbød de seg å hjelpe meg videre med faglig utvikling. Hadde jeg lyst, så kunne de være mentor for meg og de skulle lære meg alt det de kunne om laser- og injeksjonsbehandlinger, forteller Catrine.  

 Og det takket hun selvsagt ja til.  

 – Det var jo en ære å bli spurt, nesten litt uvirkelig. Disse legene er de beste i bransjen innen sine felt i Norge. Wai Man Chan er spesialist på injeksjoner, og underviser både nasjonalt og internasjonalt, mens Kingsley Mariadasan var en av de første i Norge på medisinsk laser og har over 20 års erfaring, forteller Catrine.  

Gjennom våren og sommeren har hun tilbragt tid hos legene. Med jevnlige besøk i Oslo har hun hospitert og hatt «hands on»-trening og fått det hun på godt nordnorsk kaller «skikkelig opplæring».  

 – Så var vi på en middag i sommer. Jeg visste allerede at de skulle inn i et nytt prosjekt i samarbeid med Petter Stordalen på det nye luksushotellet Sommerro på Solli plass i Oslo. Og at de var i ferd med å opprette den aller første hotellklinikken i Norden som driver med medisinske behandlinger. Men lite visste jeg om at jeg skulle få være med på denne reisen, forteller Catrine.  

Det meste av injeksjon – og laserbehandlingene som Catrine skal jobbe med på Sommerro, vil også være å få på klinikken i Ramsalt. Hun forteller at det vil komme flere nyheter i løpet av høsten. (Foto: Privat)

Kommer nyheter til høsten

Hun forteller videre at klinikken på Sommerro skal inneholde blant annet Norges største laserpark. 

  – Større enn den som er på Rikshospitalet, så dette er utrolig spennende. Man kan gjøre så utrolig mye bra med laser, som å stramme opp hud, fjerne pigmentering, arr, blodkar, neglesopp, tatoveringer og hårfjerning – ja, for å nevne noe, forteller Catrine.  

 Det meste av injeksjon – og laserbehandlingene som Catrine skal jobbe med på Sommerro, vil også være å få på klinikken i Ramsalt. Hun forteller at det vil komme flere nyheter i løpet av høsten. 

 – Nå henter jeg kunnskap hjem til klinikken her i Bodø og Ramsalt fra de beste i bransjen. Og jeg ser allerede nå at den intensive treningen jeg har hatt på spesialisering av injeksjoner har lært meg mye. Med hyaluronsyre-filler kan man blant annet bygge opp lepper for de som har hareskår eller forbedre arr i ansiktet, sier Catrine.  

Drivkraften bak hud og hudproblematikk er den samme nå som da Catrine startet opp i sin tid.  

– Vi er helsepersonell som primært driver med medisinsk hudbehandling. Det vi først og fremst er opptatt av, er å øke hudens motstandsdyktighet og dermed forebygge sykdommer, reparere skader og behandle forskjellige hudlidelser. Så er det mange som sier; du setter jo Botox og filler. Men det er også medisinske indikasjoner for dette. Tanngnissing, spenningshodepine og migrene er noen eksempler. Andre ganger går det på følelsen man får når man ser seg i speilet, at det skal stemme det overens med det man føler på innsiden, sier sykepleieren.   

Drivkraften bak hud og hudproblematikk er den samme nå som da Catrine startet opp i sin tid. (Foto: Christine Karijord)

Tabubelagt tematikk

 Hun spør om det ikke er greit å akseptere at folk selv kan få velge hvordan de ønsker å eldes. 

 – Jeg synes det må være aksept for at ikke alle føler det er like greit å eldes. Og gjerne da med overgangsalder som ekstra belastning for kvinner. Dette er tabubelagt tematikk vi ikke snakker om, men som faktisk er noe folk sliter med. Også dette med hudproblemer generelt, sier Catrine.  

Hun forteller at man ved mindre inngripende laserbehandlinger og injeksjonsbehandlinger, kan man se mindre trøtt og sliten ut, se gladere og mindre anstrengt ut.

– For meg er det viktig å ikke endre for mye på folks utseende. Derfor mener jeg det er lurt å gjøre god research, og å gjerne knytte seg til én behandler som har en naturlig tilnærming innen kosmetiske behandlinger, og som vet å stoppe i tide. Jeg er kjent for å være streng i så måte, og det er ikke alle som får behandlinger hos meg, sier Catrine. 

 I Ramsalt har det vært fulle lister siden hun startet opp. 

 – Det har vært opp til seks uker ventetid. Klinikken har vært en suksess. Og nå har jeg ansatt en ny sykepleier som skal inn i full opplæring og som primært skal arbeide med hud og laser. Dette har vært litt av et eventyr, smiler Catrine.