Kaianlegget som nå planlegges utenfor Ramsalt er skapt i samarbeid mellom Olivia, Delicatessen, Bølgen & Moi, Quality Hotel Ramsalt, Hundholmen Byutvikling, arkitekt Henning Larsen/Rambøll. Søknadsprosessen inn mot Bodø kommune er allerede i gang. (Illustrasjon: Henning Larsen)
Direktør for ekspansjon, etablering og konsept i Olivia-gruppen, Bent Finset viser fram tegninger og planer for Olivia i Ramsalt. – Restauranten blir inndelt i to soner med forskjellig interiør og blir på om lag 1000 kvadratmeter, sier han. (Foto: Christine Karijord)

– Vi lette etter de beste når vi begynte å se mot Bodø. Og det var det helhetlige restaurantmiljø-konseptet, det å skape et attraktivt bygulv gjennom en unik uteservering og tilhørende kaianlegg, samt destinasjonsambisjonene for området som gjorde at vi nå valgte å etablere oss i Ramsalt og Bodø, sier direktør for ekspansjon, etablering og konsept i Olivia-gruppen, Bent Finset.

 

Fra før finnes både Delicatessen, Bølgen & Moi, Baker Olsen og restauranten Brasseri X i Ramsalt-området. Sistnevnte lokalisert i Quality Hotel Ramsalt med tilhørende lobbybar åpen for både gjester og byens befolkning.

– Ramsalt som område er en «game changer» for Bodø. Og når vi åpner Olivia i januar 2023, så er det starten på en etter hvert gjennomgående restaurant fra bylivet i Sjøgata til havnepromenaden ved sjøkanten på den andre siden. Vi etablerer oss med flere konsepter, to kjøkken og til sammen 450 sitteplasser, forteller Finset.

På kaia utenfor Ramsalt skal det bygges et uteområde langs havnepromenaden med om lag 130 sitteplasser fordelt på restaurantene i området. Her legges det til rette for uteservering store deler av året inne i glassbygde pergolaer. (Illustrasjonsfoto: Henning Larsen)

 

Spesialdesignet uteområde

Langs havnepromenaden utenfor Ramsalt er det planlagte kaianlegget tilrettelagt for både byliv, sjøliv og bespisning.

– Dette blir magisk. Og når Bodø kommune samtidig ruster opp Sjøgata til tidenes miljøgate i Bodø, så blir Ramsalt-området komplett. Tenk, det blir uteservering langs hele kaia med glassbygde pergolaer hvor folk kan sitte inne i hyggelige og lune omgivelser mens de spiser og drikker, nesten året rundt. Å skreddersy for å kunne sitte utendørs store deler av året her nord er spektakulært og et utrolig spennende konsept, sier Finset.

Ved kaia kan RIB-båter legges til, folk kan ta seg en dukkert fra tidevannstrappen og i tillegg legges det opp til en gjestebåt-havn for tilreisende turister og andre båtfolk.

– Vi har gjort solide vindanalyser i området for å være sikker på at dette blir bra med tanke på vindretninger og eventuelle vindtunneler. Og når vi nå utvider kaia, så vil sola treffe fra klokken 12.30 på formiddagen til uteserveringen med sine 130 sitteplasser stenger, forteller Pedersen.

– For meg som ikke er født og oppvokst i Bodø, så er det virkelig en opplevelse å kunne sitte rett ved havet med utsikt mot fjelltopper og spise middag i midnattssol, sier Finset.

Restaurantgruppen Olivia lette etter den rette for etablering i Bodø. Hundholmen Byutvikling lette etter den rette for etablering i Ramsalt. – Vi har snakket sammen i over ett år, og de planene som nå foreligger er svært spennende, sier direktør for ekspansjon, etablering og konsept i Olivia-kjeden, Bent Finset. Her sammen med CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling på kaia utenfor Ramsalt. (Foto: Christine Karijord)
Relasjonssjef Solveig Sharp-Henriksen i Hundholmen Byutvikling, interiørarkitekt Kathrine Langfeldt Wangsmo i Metropolis Arkitekter & Design og direktør for ekspansjon, etablering og konsept i Olivia-gruppen, Bent Finse i dialog der uteserveringen og kaianlegget skal etableres. (Foto: Christine Karijord)
Interiørarkitekt Kathrine Langfeldt Wangsmo i Metropolis Arkitekter & Design er allerede godt i gang med å tegne og planlegge Olivia i Ramsalt. – Dette blir utrolig vakkert, høyt under taket og med den fantastiske utsikten, smiler interiørarkitekten. (Foto: Christine Karijord)

Analysert Bodø som by

Finset forteller at det før etableringen av Olivia i Ramsalt ble gjort grundige analyser for å få en oversikt over hva som rører seg i Bodø-byen.

– 3600 mennesker kommer i snitt til byen hver helg, i tillegg til de som bor i Bodø. De kommer med bil, tog, buss, ferje, hurtigbåter, Hurtigruta og med fly. Vi har sett hvordan hotellene fylles opp, og har en 38-siders business-case som forteller om byens mønster. Og at vi kommer til å lykkes i Ramsalt er det ingen tvil om, sier Olivia-direktøren.

Og mens Olivia lette etter den riktige samarbeidspartneren, lette Hundholmen Byutvikling etter den rette restauranten for å fylle nærmere 1000 kvadratmeter i Ramsalt med folkelige retter og ikke minst spennende interiør.

– Å bygge by tar tid. Og for oss har det vært veldig viktig å få de riktige aktørene til Ramsalt. De som etablerer seg i området skal både være et supplement til hverandre, men også til resten av byen. Og at vi nå har fått Olivia på plass, det er en stor glede, sier Pedersen.

I restauranten skal det på sikt ansettes rundt 80 mennesker.

– At vi med Ramsalt skaper nye arbeidsplasser i byen er også en glede, avslutter Pedersen.