– Det har vært en veldig fin reise å komme hit til byen, sier hun.

Vi treffer jenta med de grønne fingrene, som nå selger ut varene sine i butikken med mål om en mer «familievennlig» hverdag sammen med de to barna sine. Hun har allerede fått jobb som tannhelsesekretær bare noen etasjer opp i ramsaltområdet, hos Colosseum tannklinikk.

– Jeg har tross koronatiden og knallhardt arbeid hatt en veldig fin tid her i Ramsalt gjennom å følge drømmen min om denne butikken. Jeg har møtt fantastiske mennesker og trives i området. Og selv om jeg nå selger ut og legger ned, så blir jeg og barna værende i Bodø. Vi stortrives her, sier Madiha.

Hun forteller om pangstarten i butikken med valentinsdagen og morsdag. Om velkomsten hun fikk da hun kom til byen og den positive energien hun opplever i Bodø-samfunnet.

– Jeg er glad jeg gjorde det. At jeg tok sjansen på butikken. Det var liv laga, uten tvil – men passet ikke helt inn med min livssituasjon akkurat nå. Jeg har virkelig fått masse erfaring, sier hun.

Selv om Madiha Malik (37) nå legger ned blomsterbutikken i Ramsalt, blir hun og barna boende i Bodø. – Det har vært en fin reise å komme til byen, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

Selger ut alle varer

Madiha forteller at alt i butikken skal selges ut. Leiekontrakten varer ut måneden, og da håper hun mesteparten av både varer og butikkinteriør er solgt. Alt med med 70 prosent avslag i pris.

– Her er masse fine krukker, planter, gaver, servietter, lykter, kurver, kopper og ikke minst ferske blomster. Jeg holder stengt i dag fredag 27 mai, men holder åpent hver dag til og med 31 mai, forteller Madiha.

Hun poengterer at hun ikke legger ned butikken fordi det går dårlig, men er redd byggeperioden når Sjøgata skal rustes opp blir for tøff.

– Jeg ønsker å bruke mer tid på barna mine som fikk kjenne på det i perioden hvor jeg jobbet knallhardt for å åpne blomsterbutikk, og jeg ønsker ikke å havne der igjen. Det er ingen lek å drive butikk. Det er virkelig hardt arbeid, smiler Madiha.

I butikken er det ferske blomster, krukker, vaser, servietter og ikke minst butikkinventar. – Jeg håper at folk kommer innom for å ta en titt, smiler Madiha Malik. (Foto: Christine Karijord)
Madiha Malik (37) forteller at det vil være 70 prosent avslag på alle varene i butikken fram til 31 mai. Hun håper at det meste er solgt når butikken legges ned. (Foto: Christine Karijord)

Spennende planer for nytt konsept

CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling forteller om nye planer for butikklokalene hvor blomsterbutikken har vært.

– Vi skal nå gå i gang med sammenslåing av flere lokaler i Ramsalt som etter hvert skal utgjøre et veldig spennende konsept for området, sier Pedersen.

Han forteller at det nye konseptet vil forsterke Ramsalt-området ytterligere og at det som nå kommer til byen vil bli til stor glede for både befolkningen og tilreisende.

– Vi starter oppussingen av lokalene allerede i sommer, og konseptet vil stå klart over nyåret en gang. Dette blir et fint supplement til Ramsalt, og planene er klare, sier Pedersen.