– Dette er utrolig bra, nå er vi husvarme, sier rådgiver Snorri Sverrisson Rasch i BDO.

Han er én av de som jobber i BIG- Bodø Innovation Gate, huset som ble skreddersydd etter morgendagens løsninger. Et rammeverk som skulle stimulere til større vekst og verdi for hver enkelt bedrift som flyttet inn. Huset som ble verdens nordligste BREEAM Excellent-sertifiserte næringsbygg da det sto klart for innflytting i 2020.

– Det er på en kveld som dette at vi på huset skaper nettverk, at vi blir bedre kjent og virkelig får møtes skikkelig, sier Rasch.

Leder og rådgiver Snorri Sverrisson Rasch i BDO i midten med sine kollegaer som sikkerhetsvakter. Alle utkledd i anledning BIGs husfest med Hollywood-tema. (Foto: Christine Karijord)

 – Tettere samarbeid enn noen gang

 I 4. etasje i BIG holder Mestergruppens Bodø-kontor til. Ett av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel og eiendomsutvikling.

– Innad i Mestergruppen finnes Systemhus, Saldalshytta og MGA Arkitekter. Og nå som vi alle er samlet i samme etasje, så har samarbeidet blitt tettere enn noen gang. Det har blitt en mye lettere hverdag for oss som jobber sammen, sier Vibeke Leite, som jobber som selger for Saltdalshytta.

Hun mener arbeidshverdagen er betydelig lettere i BIG og at samarbeidet mellom de forskjellige avdelingene underlagt Mestergruppen har blitt betydelig bedre.

– Nå kan vi bare gå inn til hverandre og ta en prat. Så enkelt. Dette gjør oss bedre samlet sett og har bare fordeler. Nå kan forprosjekter samkjøres med videre salg på et helt annet plan, smiler Leite.

Hun mener det å jobbe i et miljøbygg som BIG utgjør en forskjell.

– Kjenn på luften her inne, og se lyset som kommer inn. Dette er virkelig et godt bygg å jobbe i, sier Leite.

Vibeke Leite jobber i Saltdalshytta og forteller at hun trives godt i BIG- Bodø Innovation Gate. – Dette er et godt bygg å jobbe i, sier hun. (Foto: Christine Karijord)
Inne hos Signa Bredbånd. For mange av leietakerne på BIG, var husfesten første gang de tok turen innom alle kontorlokalene på bygget. (Foto: Christine Karijord)

Endelig husfest

Etter to år med restriksjoner ble det endelig satt av en dato for en etterlengtet husfest.

– Velkommen til deres aller første, men ikke siste husfest. I god Hundholmen Byutvikling-tradisjon er herved festen i gang. Tema er Hollywood, og jeg håper dere alle er klare for rebuskamp, moro og lek, smiler CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling.

Han henter fram komiteen som har planlagt det hele, roper opp lagene fra hver enkelt bedrift på huset og leser opp lagnavn før folk skal i gang med konkurransen som foregår på stasjoner i hvert bedriftslokale.

– Det har vært veldig gøy å planlegge denne kvelden, og vi har jo hørt om festen som bruker å være på Jakhelln Brygge. Dermed var vi ganske spente, sier revisor Ingrid Tidemann i BDO, ikledd superkvinnedrakt for anledningen.

Og er det noe hun har sett fram til, så er det å se lokalene og kontorene til alle de andre som jobber på BIG.

– Og ikke minst det å få snakke med folk, bli kjent med de andre her. Det er på denne måten vi kan skape et miljø på BIG, sier hun.

Revisor Ingrid Tidemann i BDO er en av de som har vært med å planlegge husfesten. Her sammen med CEO arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling. – Denne festen har vi sett fram til, sier hun. (Foto: Christine Karijord)
Mingling i BIGs egen personalrestaurant De Tre Stuer. Visjonen bak å arrangere husfest for Hundholmen Byutviklings leietakere er at folk skal bli kjent med hverandre og bygge nettverk innad i huset. (Foto: Christine Karijord)

Dynamiske bedrifter er de som samarbeider

Forskning viser at bedrifter som utvikler seg er dynamiske – metaforisk sett som bier. De er mer på farten, har et godt nettverk og samarbeider med andre. De er dyktige til å observere underveis og omsetter det de finner til noe nyttig.

– Det er ingen tvil om at dette huset er bra, og at det finnes mange spennende samarbeidspartnere her. Vi i BDO har allerede samarbeid med de fleste, sier Rasch.

Han ramser opp noen bedrifter i farten. Som Lindbak, Mestergruppen, Cowi og ikke minst First Scandinavia. Og mener bedrifter som har det godt sosialt i et godt arbeidsmiljø helt klart oppnår bedre resultater.

– Å treffes som i kveld gjør det enda lettere å samarbeide og finne på ting på tvers av bedriftene i BIG, avslutter BDO-lederen før han suser videre til neste rebus.

– Dette er så bra. Det oppstår samhandling mellom folk som aldri ellers ville skjedd. Folk kommer litt stive og senker etter hvert skuldrene og bare koser seg sammen. Det er fantastisk, legger Pedersen til.

Paparazzi. Hollywood kan være så mangt. Kreative valg av kostymer under årets BIG-husfest. (Foto: Christine Karijord)