Med et stjernelag av trommeslagere fra hele Europa er målet å skape en konsertopplevelse for i mesterklasse for alle som ønsker å komme innom. Hundholmen Byutvikling legger tilrette, mens Quality Hotel Ramsalt åpner dørene og inviterer inn.

– Dette er fra øverste hylle, en unik musikkopplevelse fra et kreativt univers. Dette vet jeg blir en inspirerende opplevelse. Det er positivt for byen, og jeg håper så mange som mulig tar turen og får oppleve denne musikken, sier Jakhelln.

Han forteller at ideen bak konserten handler om å skape folkeliv, et møtepunkt og samles. At man kan gå rett fra gata og inn på hotellet, rett inn i opplevelsen, midt i byen.

– Det er kulturen som er limet mellom oss mennesker, og vi må ta den i bruk for alt den er verd. Det er kulturen som fyller livene våre med mening, sier Jakhelln.

– Vi er hotellet med hjertet for byen og det å kunne tilby våre gjester og bodøværingen en konsertopplevelse i vår lobby er bare helt fantastisk. Dette er slik Quality Hotel Ramsalt skal være, fullt av liv, sier hotelldirektør Kine Willumsen.

Kommer du inn døren til Quality Hotel Ramsalt torsdag 19. mai klokken 19.00 får du et møte med et internasjonalt stjernelag og en tromme-opplevelse du sent vil glemme. – En konsertopplevelse i vår lobby blir bare helt fantastisk, sier hotelldirektør Kine Willumsen. Her sammen med styreleder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling under snorklippingen i hotell-lobbyen under åpningen av Qualityhotellet. (Foto: Christine Karijord)
Idéskaperen, hjernen og mannen bak festivalen Bodø BEAT International Percussion Festival 2022 er musiker Sebastiaan Molenaar (32) i Arktisk Filharmoni. Mannen som startet sin musikalske karriere i et punkband, mens han var skater og bodde i en husbåt i sentrum av Amsterdam. – Jeg gleder meg til å presentere noe helt nytt for bodøværingene, sier han. (Foto: Bodø Nu/respons)

Noe nytt for bodøværingene

Idéskaperen, hjernen og mannen bak trommefestivalen er musiker Sebastiaan Molenaar (32) i Arktisk Filharmoni. Trommeslageren som startet sin musikalske karriere i et punkband, mens han var skater og bodde i en husbåt i sentrum av Amsterdam.

– Det har vært mangel på en festival som dette. Ikke bare i Norge, men også i Europa. Jeg tenkte det var på tide å gjøre noe med det. Bodø er en kulturby, og jeg gleder meg til å presentere noe helt nytt for bodøværingene, sier Molenaar.

Målet med konserten i Quality Hotel Ramsalt og hele festivalen i Stormen konserthus er å inspirere folk med musikken.

– Så tyvstarter vi med en veldig interessant «teaser-konsert» på Quality Hotel Ramsalt. Og her kan folk få en smakebit på hvor spennende og mangfoldig slagverk kan være, sier musikeren.

Han kan love et internasjonalt stjernelag og en opplevelse man sent vil glemme.

– Jeg ønsker å skape en festival og en kultur som skal både glede og samle folk, sier Molenaar, som virkelig har fått et hjerte for Bodø-byen.

Nå inviteres byens befolkning til trommekonsert i Quality Hotel Ramsalt. – Det er gratis for alle og vil bli en unik konsertopplevelse, sier styreleder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Bodø Nu/Respons)

Skal tromme gjennom Ramsalt-restauranter

Relasjonssjef Solveig Henriksen-Sharp i Hundholmen Byutvikling forteller at noen av musikerne vil tromme og ta oppvarmingen til selve konserten inne på restaurantene i Ramsalt.

– For de som allerede har booket bord på Delicatessen, Bølgen & Moi eller vinbaren Magnum, blir dette en overraskelse og noe ekstra. For de som har lyst å oppleve musikerne mens de nyter en middag eller et glass, er det fortsatt ledige bord, sier Henriksen-Sharp.

Hun synes det er både spennende og veldig artig å bidra til liv, kultur og gode opplevelser i byen.

– Vi håper folk blir begeistret og at slike opplevelser i Ramsalt er noe vi kan glede folk med fremover, sier hun.