– Heisan, tenkte å høre med dere om folk var tilbake på kontoret nå? Kan jeg slå meg ned sammen med dere for en prat?

 – Selvfølgelig, slå deg ned. Og ja, folk er tilbake på kontoret, sier seniorrådgiver Geir Samuelsen i Multiconsult.

Han forteller at Multiconsult, et norsk ingeniør- og arkitektfirma, flyttet inn i Jakhellngården i 2021. Og at Bodø-kontoret, ledet av Ronny Robertsen, både er tilbake på kontoret, men også svært fornøyd med nyoppussede lokaler folk trives veldig godt i.

– Når vi først snakker om kontor, så må jeg få si at vi har det veldig bra på kontoret. Å leie ut næringsbygg er et yrke, og vi har hatt gleden av å oppleve en profesjonalitet hvor alt er skreddersydd og tilrettelagt. Da har man også lyst til å oppholde seg på kontoret, sier Samuelsen.

Gjengen i Multiconsult forteller at det var godt å komme tilbake til de nyoppussede lokalene de flyttet til i 2021. – Her har vi alt vi behøver, og kan til og med utvide hvis det blir behov for det, sier senioringeniør Geir Samuelsen, som mener utleie av næringseiendom er et eget yrke. (Foto: Christine Karijord)

 

Varierte dager i mange bransjer

Samuelsen forteller videre om bedriften Multiconsult med stor entusiasme. Om alle bransjene de er innom gjennom arbeidet de utfører, men også om det ganske spesielle arktiske kompetansen de har opparbeidet seg gjennom prosjekter på Svalbard, Jan Mayen, Bjørnøya og Hopen.

– Vi jobber ofte veldig kreativt med problemløsning, som da vi laget isbjørn-sikre tankanlegg på Svalbard. Isbjørner elsker ventiler og måleinstrumenter. Ødelegger mye og river ting i stykker når den skal leke, forteller seniorrådgiveren.

Det handler om å følge en kunde helt til problemet er løst, prosjektet står ferdig, testet og kjørt i gang. Og bransjene det jobbes i er alt fra geofag, industri, samferdsel og infrastruktur, til bygg og eiendom.

– Det viktigste er at vi får ordentlig innblikk våre kunders utfordringer, og det er mye som lar seg løse gjennom kreativ tankevirksomhet. Ofte jobber vi med enorme dimensjoner, som når vi lager 3D-modeller for understell på plattformer ute i havgapet. Vi snakker 1000 tonn tunge konstruksjoner. Det er et stort ansvar, forteller Samuelsen.

Men så dukker det opp utfordringer ingen før har sett for seg, som det å lage bakteriefrie rør og beholdere for frakt av appelsinjuice fra Brazil til Europa.

– Når vi klarer å lage tankanlegg i arktiske strøk, og kompliserte undervanns-konstruksjoner, så måtte vi bare kaste oss rundt og få den juicen til Europa. En liter konsentrert appelsinjuice koster faktisk mer enn en liter olje, ler Samuelsen.

 

Senioringeniør Geir Samuelsen forteller om en spennende bedrift, hvor ingen dager er like. – Vi jobber ofte kreativt med problemløsning, sier han. (Foto: Christine Karijord)
 Detaljer tilhørende den gamle heissjakten er ivaretatt. Nå er også rommet blitt kontoret til arealplanlegger Susanne Dale Jomsås. – Det skaper sjel i bygget, og utsikten fra kontoret er fantastisk. Fugler, båter, været og Landegode, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

 

– Førsteklasses

Sammen med seksjonsleder industri Torbjørn Torrissen, senioringeniør Arild Stoltenberg, seniorrådgiver Ivar Strømhaug og teknisk tegner Karl Gunnar Paulsen inviterer Samuelsen til en titt i lokalene han forteller er designet etter Multiconsults layout og behov. Her møter vi også ingeniør Rony Benjaminsen og teknisk tegner Merethe Svendgård.

– Og det å ha en lunsjrestaurant som samlingspunkt hvor vi uformelt treffer andre som jobber i husene, er trivelig. I tillegg er det variert, sunn og godt mat. Vet du, jeg har ingen ting å sette fingeren på etter at vi flyttet hit. Førsteklasses, smiler Samuelsen.

– Her får vi i oss minst «fem om dagen», legger en av de andre til.

Samuelsen forteller videre at lokalene til Multiconsult ble totalrenovert før bedriften flyttet til Jakhellngården.

– Lokalene ble tilpasset vårt behov, noe som har betydd mye, sier Samuelsen, som også mener følelsen av å være ønsket og velkommen var viktig.

– Akkurat det betyr mye, sier han.

Stoltenberg forteller at kontoret stengte ned 14 desember 2021 grunnet Covid.

– Og nå var det godt å komme tilbake. I tillegg visste vi hva vi kom tilbake til, sier han.

Torrissen tror tiden framover vil bli litt mer fleksibel med tanke på hjemmekontor enn slik det var før pandemien.

– Likevel er det en fordel å være på kontoret. Vi er ingeniører, har behov for å diskutere og kan godt gjøre en del foran skjermen. Likevel har vi et behov for å treffes, sier han.

Prikken over i´en er oransje og gjenspeiler Multiconsults nye farger. – Vi stortrives på kontoret, ingen tvil, sier senioringeniør Arild Stoltenberg i Multiconsult. (Foto: Christine Karijord)
Små detaljer som er viktig for helheten. – Utrolig artig at den gamle murveggen kommer til syne, og at den gamle heissjakta nå er et cellekontor heller enn at det ble bygget igjen, sier Geir Samuelsen i Multiconsult, her sammen med senioringeniør Arild Stoltenberg og ingeniør Rony Benjaminsen. (Foto: Christine Karijord)

Et kontor å være stolt av

Samuelsen mener det er viktig å ha et kontor som gjenspeiler bedriften i både stil og farger, og ikke minst at det er artig å ta imot folk som kommer når ting er på stell.

– En stor fordel for oss er møteromsparken i første etasje hvor vi kan booke tid. Da slipper vi å bruke arealer til møterom i egne lokaler. Vi har sju cellerom hvor vi kan jobbe konsentrert, mens kontorlandskapet bevisst er plassert mot utsikten til havet, sier han.

Han viser fram små detaljer som har satt sitt preg inne hos Multiconsult.

– Som denne gamle murveggen, og denne lille rare overraskelsen som dukket opp når lokalene ble pusset opp, sier han og peker mot en gammel heissjakt som nå er omgjort til cellekontor.

Fargene er gjenkjennbare og skal etter hvert gå igjen hos alle Multiconsults lokaler der de befinner seg rundt om i Norge.

– Alle som har sett lokalene våre er imponerte, og når vi snart skal ansette nye folk har kontorene mye å si. Vet du, vi behøvde dette løftet, og det har blitt mye mer positive «vibber» i bedriften etter at vi flyttet hit til Jakhellngården, smiler Samuelsen som har jobbet i bedriften siden 1985, den gangen de het BOMEK Consulting og var i en periode leietakere over gamle Jakhelln bil.