For når klinikken CNP hud- og laserklinikk åpner dørene i Sjøgata 33 i november så satses det for fullt på en helt spesiell laser, en teknologi Catrine forteller betegnes som gullstandard innen estetisk laserbehandling.

– Jeg manglet et verktøy i verktøykassa mi, og snart kommer den den svært avanserte laseren Fotona SP dynamis pro. Med den vil jeg kunne behandle flere indikasjoner som arr, pigmenteringer, sprengte blodkar, neglesopp, permanent hårfjerning, hudoppstramming og ikke minst aktiv akne, forteller Catrine.

Catrine Nedregård Pedersen gleder seg til å starte klinikk i Ramsalt, nærmere bestemt i Sjøgata 33. Hun forteller at ventelisten er lang allerede før hun har fått den estetiske laseren Fotona SP dynamis pro og at det blir en glede å ta den i bruk når klinikken åpner 1. november. (Foto: Christine Karijord)

Slet selv med hud i ungdomsårene

For Catrine startet egentlig reisen innen estetisk medisin for mange år siden, da hun selv hadde problemer med egen hud.

– Egentlig var det aldri noen plan å bli kosmetisk sykepleier, men jeg har selv slitt med akne og melasma, pigmentforandringer som oppsto etter svangerskap. Jeg husker som ungdom at jeg ikke hadde lyst til å gå ut tidvis. Dårlig hud er skambelagt. Jeg sminket og sminket meg for å skjule, og det var ingen hjelp å få. Så kom jeg meg etter hvert til en kosmetisk sykepleier i Oslo, og åpenbaringen var stor. Endelig fikk jeg hjelp, forteller Catrine.

En tanke begynte som smått å gry. Catrine hadde lyst til å hjelpe folk med huden.

– Det gikk noen år, og en dag skulle jeg på kurs. Der møtte jeg tilfeldigvis den anerkjente hudlegen Bjørn Bondevik. Vi snakket hudhelse, og han inviterte meg etter hvert til hospitering på Dr. Bondeviks Privatklinikk. Det ble noen runder med skal, skal ikke før jeg bestemte meg for å dra, forteller Catrine.

Så er det tilfeldighetene, de som dukker opp underveis og skyter fart på gryende tanker.

– Helga før jeg skulle starte hospiteringen inviterte Bjørn meg med på en kongress for estetisk medisin, og jeg kasta meg med for å bli kjent med folk i bransjen. Og egentlig, så dansa jeg meg til videre kurs og opplæring, ler Catrine.

Bydde opp «superlegen» til dans

«Hold i veska» sa Catrine til en kollega. For plutselig kom anledningen for å spørre den flinkeste hudlegen av de alle opp til dans.

– Så ble det sving. Jeg hadde ikke kondis, og midt i dansen så peste jeg plutselig «du skal lære meg å stikke». «Du skal få stikke så mye du vil, snakk med Anja». Og den første tanken som slo meg var om dette går an å gjøre på Fauske, om folk hjemme var modne for kosmetisk hudbehandling, ler Catrine.

Og Fauske var klar, etter hvert også Saltdal, Sørfold, Glomfjord og Bodø. Så Catrine innredet en klinikk i garasjen mens hun samtidig var i full jobb som sykepleier på legekontor.

– Det skulle egentlig være en jobb på si, og nå sju år etter så starter jeg opp klinikk i Ramsalt i tillegg klinikken jeg har i Sjøgata på Fauske. Det var vært en utrolig reise så langt, sier 44-åringen som i dag er autorisert spesialist i kosmetiske injeksjonsbehandlinger. Blant annet.

– Blir provosert når folk sier det er overflatisk

Catrines forteller at mange pasienter kan assosiere seg med hennes egen historie om hennes egne hudproblemer. Den forteller hun åpenhjertelig.

– Jeg blir provosert når for sier det vi driver med er overflatisk. Ja, noen jenter kommer innom og skal ha store lepper, men det får de ikke hos meg. Dette er estetisk medisin, og jeg tar jobben min svært seriøst. Jeg har som prinsipp å aldri samarbeide med bloggere eller influensere, mener det er umoralsk, og sier ofte nei til behandlinger jeg ikke kan stå inne for og har 20 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger. Jeg er kjent for å være streng, og det er bra, forteller Catrine.

Hun forteller videre om trenden i dag hvor folk har et ønske om å se naturlig ut, at kosmetisk sykepleie og estetisk medisin også handler om å holde seg på sitt beste lengst mulig og forsinke aldringsprosessen. For er det noe Catrine ofte hører, så er det pasienter som sier at det de ser i speilet ikke stemmer over ens med den de føler at de er inni seg.

– Mange av våre behandlinger handler om å stimulere huden til å reparere seg selv. Cellene våre blir latere etter 20-års alder, og stimuleres de til aktivitet så revitaliserer kroppen seg selv, forklarer sykepleieren.

Og årlig, så tar Catrine minst ti nye kurs, og forteller om et stort nettverk av medisinsk backup og internasjonale eksperter.

– Jeg har valgt meg et svært krevende yrke hvor man må holde seg faglig oppdatert hele tiden. Det kommer stadig nye retningslinjer og nye prosedyrer å hensynta. Jeg har til og med vært på prestisjetunge The Royal College og Surgeons of Edinburgh hos Dr. Lee Walker hvor jeg fordypet meg i anatomi. Vi fikk hvert vårt hode, injiserte filler med fargestoff for så å dissekere for å lære om de ulike lagene i huden. Alt for å forstå hvor sikkerhetssonene er mellom blodårer, nerver og struktur, forteller Catrine.

Catrine Nergård Pedersen og CNP hud- og laserklinikk blir et nytt og komplementerende tilskudd til Ramsalt. – Hun har kommet til riktig plass og vi lager nå topp moderne lokaler til klinikken, forteller eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord)

Ramsalt – et spennende konsept

For Catrine var selve Ramsalt-området avgjørende når hun skulle velge seg lokaler for klinikken.

– Å bli del av alle aktørene som allerede er her blir svært spennende for mitt konsept. Og Hundholmen Byutvikling er flinke. De har ordnet alt, kommet med interiørdesigner og tegnet opp forslag til innredning. Det er gjort en grundig jobb og jeg føler jeg kommer til dekket bord her i Ramsalt. Det stilles krav til lokalet jeg skal være i og jeg føler meg trygg på at dette blir bra, sier Catrine.

For eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling blir Catrine nok et godt tilskudd til resten av aktiviteten i Ramsalt.

– Når man starter en bedrift og skaffer seg lokaler så handler det om å bygge stein for stein. Blir dette lokale for lite – så finner vi et nytt til neste år. Jeg har tro på Catrine. Ei seriøs dame, den største aktøren i Bodø innen estetisk medisin med kunder fra hele Norge, sier han.