– Dette har vært en stor dag. Selve overleveringen fra oss som entreprenør til eier. Man kan sammenligne det med overtakelse av en enebolig, bare i mye større omfang. Vi snakker 250 hotellrom som er gått over i sømmene, forteller prosjektleder for hotell-byggingen Peder Wold i HENT.

Han forteller om detaljene, overflater og teknikk. Om et hotell han er stolt av å levere i fra seg på vegne av alle som har bidratt.

– Vi begynte første befaring i denne protokollprosessen i februar, så det tar sin tid. Alt skal sjekkes og testes, og nå er vi enig. Hotellet er klart til bruk, sier Wold.

Selv om det kjennes godt å levere hotellet videre, innrømmer han et visst eierskap til huset.

– Jeg har vært i dette prosjektet i tre år, fra tegnebrett til ferdig hotell, og er stolt av resultatet. Klart jeg føler et visst eierskap. Og selv om det har vært utfordringer underveis, som Covid-19, har det ikke vært ett eneste smittetilfelle på byggeplassen. Vi har faktisk vært over hundre mann i sving her samtidig, og det fra flere land og områder sørpå, forteller Wold.

Quality Hotel Ramsalt ble planlagt for å gjøre Ramsalt-området komplett. Nå er det byens største hotell og storstue. (Foto: Morten Jakhelln)

En utrolig reise

For Coucheron startet hotell-reisen med en konkret idé som skulle spisse Ramsalt-området ytterligere som destinasjon i Bodø.

– Det har vært et godt samarbeid i dette prosjektet fra dag én. Bare tenk på det å bygge byens storstue midt i en pandemi. Det har vært superkrevende, og at ingen har blitt smittet underveis er helt rått, sier Coucheron.

– Det har ikke vært noen harde kamper i dette prosjektet, men et utrolig godt samarbeid og en veldig enhetlig reise mot et mål om et optimalt produkt. Vi har alle brukt hverandres kompetanse for å komme i mål, og det har blitt noen kaffekopper underveis, legger prosjektleder Arve Teigene i Nordic Choice Hotels til.

Både Coucheron og Teigene er enig i at en relativt død og lite attraktiv bydel i Bodø nå vibrerer av tilbud og folkeliv.

– Hotellgjestene som kommer hit vil bidra til aktivitet i området, og det er det Ramsalt er utviklet for. Nemlig det å skape en levende bydel, som igjen gjør at Bodø har et attraktivt sentrum, sier Coucheron.

– Vi i Choice så tidlig et enormt potensial i Hundholmen Byutviklings planer. Ramsalt har blitt Bodøs svar på Aker Brygge i Oslo, Solsiden i Trondhjem og Bryggen i Bergen. Jeg vil påstå at Quality Hotel Ramsalt har blitt et flaggskip som understreker Quality som merkevare, sier Teigene.

Direktør Kine Willumsen i Quality Hotel Ramsalt, prosjektleder Arve Teigene i Nordic Choice Hotels, prosjektleder for hotell-byggingen Peder Wold i HENT og direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling møttes for å signere protokoll-overtakelsen. De er alle enige i at Quality Hotel Ramsalt kunne stått i hvilken som helst storby. (Foto: Christine Karijord)

 

Hvilken som helst storby

Alle er enig i at Quality Hotel Ramsalt kunne stått i hvilken som helst storby i Europa.

– Dette er et rått hotell, og for meg starter det nå. Jeg har gått her siden november og stampet uten fraspark, og for ei hotelldame som meg har det vært vanskelig å være uten hotell, sier Willumsen.

Hun forteller om tall, trender og pulsen i bransjen. Noe som er ferskvare.

– Det er så godt å se at folkene mine er i gang. Vi gir gass, og det fine er at vi har overtatt et hus som det kjennes godt å være i. Nå skal vi bygge kultur i veggene, og da har det mye å si at vi trives fra dag én. Det er rett og slett et hotell med god energi på alle måter, smiler hotelldirektøren.