Hundholmen Byutvikling : Strategiske valg førte til godt overskudd for Christian Jakhelln AS

Strategiske valg førte til godt overskudd for Christian Jakhelln AS

08/08/2020

For visedirektør Erling Ole Berg-Hanssen og direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling har 2019 vært et strategisk godt år med realisering av kapital og investeringer for fokus på byutvikling. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Etter historisk overskudd i 2018 med et resultat på 136 millioner, følger morselskapet Christian Jakhelln AS opp suksessen med 92,7 millioner i 2019. – Overskuddet er brukt på nye prosjekter i Bodø sentrum, sier visedirektør Erling Ole Berg-Hanssen i Hundholmen Byutvikling.

– Dette er vårt nest beste år noensinne. Vi har blant annet solgt gammel eiendom på Firkanten og investert denne egenkapitalen i nye eiendomsprosjekter. Vi har også solgt oss ned i BIG – Bodø innovation Gate og Quality Hotel Ramsalt. I tillegg går driften i Hundholmen Byutvikling godt, sier Berg-Hanssen.

Strategien har handlet om å fokusere virksomheten i en retning mot byutvikling, realisere verdier fra eiendom man ikke hadde fokus på å utvikle, for så å satse på Ramsalt, hotell, Molobyen og BIG.

– I 2019 solgte vi også Jakhelln Båt og Jakhelln MC, en del av strategien for å satse helt og fult på byutvikling. Det har vært et godt år i riktig retning, sier direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

 

LES OGSÅ: Christian Jakhelln AS med historisk overskudd

 

Ramsaltområdet er i en realiseringsfase og vil få stort fokus denne høsten. I tillegg vil krefter kanaliseres mot utviklingen av Molobyen. (Illustrasjon)

 

Aktiviteten øker

Etter et godt år, med solide tall – vil neste år preges av økte inntekter i drift fra BIG, Sjøgata 27 og Ramsalt.

– Aktiviteten øker når byggene kommer seg i drift. Likevel vil vi få et lavere overskudd til neste år, da vi ikke ser for oss salg av noen eiendommer, sier Berg-Hanssen.

Strategien videre er å ekspandere i Molobyen, Ramsalt-området og i tillegg noen andre prosjekter.

– Tross noen utsettelser i både Ramsalt næring og bolig, så realiseres alle virksomhetene som planlagt, sier visedirektøren.

 

Riktig retning

Både Jakhelln og Berg-Hanssen mener retningen som ble valgt med Hundholmen Byutvikling vært riktig.

– Vi har fulgt en strategi og en retning som Erling og jeg begynte å snakke om i mars 2016. Prosessen har til nå handlet om å forvalte verdier og komme i posisjon for videre utvikling. Vi har solgt og investert – og kommet oss hit vi er nå, sier Jakhelln.

Per i dag eier Christian Jakhelln AS byggene Jakhellngården, Jakhelln Brygge og Sjøgata 27 i Bodø sentrum, som driftes av Hundholmen Byutvikling.

– Så har vi en tredjedels eierskap i Molobyen gjennom Breivika utvikling Bodø AS, 50 prosent eierandel i Quality Hotel Ramsalt, 30 prosent eierandel i BIG og 50 prosent eierandel i både Ramsalt bolig og næring, forklarer Jakhelln, som stadig er på utkikk etter nye og spennende byutviklingsprosjekter i Bodø.

– Vi har flere prosjekter i prosess, men har ikke landet noen enda, sier Jakhelln.