Hundholmen Byutvikling : Ørjan Anker Olsen skal lede Delicatessen i Ramsalt

Ørjan Anker Olsen skal lede Delicatessen i Ramsalt

24/07/2020

Direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling, restaurantsjef Ørjan Anker Olsen i Delicatessen Bodø og daglig leder Rodrigo Belda i Delicatessen møttes i restaurantlokalene for å planlegge framdrift mot åpning i november. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Når Delicatessen skulle etablere seg i Bodø og Ramsalt måtte Ørjan Anker Olsen slå til.  – Dette fristet veldig, sier den ferske restaurantsjefen.

Inne i Ramsalt-lokalene, der hvor Delicatessen skal etableres og åpne første november 2020, møter den nye restaurantsjefen daglig leder Rodrigo Belda og direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling. De diskuterer planer, lokal mat, latinske rytmer og den lune uformelle stilen i restauranten som skal passe for enhver som ønsker et godt tapasmåltid.

Restaurantsjef Ørjan Anker Olsen i Delicatessen Bodø og daglig leder Rodrigo Belda i Delicatessen skal samarbeide tett de neste månedene før åpning av ny Delicatessen-restaurant i Ramsalt. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Stor tro på Delicatessen i Bodø

 Den nye restaurantsjefen har stor tro på at tapaskonseptet blir en suksess i Bodø, og mener byen er veldig klar for både Delicatessen, Bølgen & Moi og de andre som skal etablere seg i Ramsalt.

– Jeg gleder meg til å se hvordan vi blir mottatt i byen. Her i Ramsalt er det store muligheter, og jeg må si at disse lokalene er spektakulære. Fantastisk utsikt, og jeg har tro på at dette blir en populær restaurant – i både sol og ruskevær, sier Olsen, som har mange års erfaring fra restaurant- og hotellbransjen.

– Jeg startet min karriere med fagbrev som servitør fra Hotel Continental i Oslo, jobbet tidvis vet slottet ved kongelige arrangement og statsbesøk, før jeg flyttet hjem til Mo i Rana og fikk jobb på Meyergården hotell, forteller Olsen.

Så gikk ferden videre med Hurtigruten, og etter år som både bartender og restaurantsjef, har de siste årene i Bodø gitt muligheter som hovmester på både Scandic Havet og til sist på Thon Hotell i Bodø.

– Jeg føler at jeg har opparbeidet meg brei erfaring fra mange aspekter i restaurantbransjen. Det som blir spennende nå, er de varierte dagene i en à la carte-restaurant. Det blir nærere samspill med gjestene, jeg vil være tettere på og ha en større vertskapsrolle. Bodø er i rivende utvikling og vi har blitt en hotell- og konferansedestinasjon. Delicatessen vil forsterke storby-feelingen og bli en bra plass for byens befolkning, sier Olsen.

 

Føltes veldig riktig

For Belda var det veldig riktig å velge Ramsalt og Bodø når Delicatessen, som i dag består av fire restauranter i Oslo og Fredrikstad, skulle utvide.

– Det handler om å finne de riktige gårdeierne. Det var umiddelbart god kjemi mellom oss og Anders i Hundholmen Byutvikling, og vi etablerte et godt forhold fra dag én. Og ikke minst er det mye spennende som skjer i Bodø, sier Belda.

Han forteller at Delicatessen er et unikt tapaskonsept som passer for alle.

– Vi treffer bredt, og det handler ikke om hvite dukene hos oss. Vi har en folkelig atmosfære og en lettfattet meny. Det er rom for å slenge innom spontant eller ta søndagsmiddagen med hele familien. Vi kommer til å ha åpent sju dager i uka, samtidig som vi vil prøve oss fram med tanke på lunsj, forteller Delicatessen-lederen.

Han tror restaurantene i Ramsalt vil utfylle hverandre og trekke folk i fellesskap.

– Lokalene, konseptet og beliggenheten er veldig likt Aker Brygge. Og jeg gleder meg til å være stasjonert i Bodø fram til jul, sier Belda, som skal ha med seg flere etablerte Delicatessen-medarbeidere nordover for å lære opp nyansatte i Bodø.

– Vi er i full gang med ansettelser, og Delicatessen vil generere mellom ti og 15 nye arbeidsplasser i byen. Etter jul satser vi også på catering, sier han.

Restaurantsjef Ørjan Anker Olsen i Delicatessen Bodø, daglig leder Rodrigo Belda i Delicatessen og direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling gleder seg til uteservering på Ramsalt-kaia. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Mer enn klar

For Coucheron var det ingen tvil om at Delicatessen var riktig restaurant-brikke i det nøye planlagte ramsaltpuslespillet.

– Delicatessen er en av mine favoritter når jeg er i Oslo, og det er en opplevelse å spise i tapas i deres restauranter. Jeg tror Bodø er mer enn klar for denne typen konsept, og det er ingen tilfeldighet at vi ønsket Belda og co til Bodø, sier Coucheron.

Han forteller at det ble noen forsinkelser under koronakrisen, men at planene nå er klar.

– Vi har hele tiden hatt en helhetlig plan for Ramsalt. Førsteetasjene skal fylles med restauranter som utfyller hverandre, butikker og aktiviteter for byens befolkning og de som besøker Bodø. Ramsalt blir en ny bydel i Bodø med en identitet som skal strekke seg langt utenfor kommunegrensen, og i dette passer Delicatessen perfekt, sier Coucheron.