Hundholmen Byutvikling : Reiste til vennskapsbyen Tromsø for å lære av kolleger

Reiste til vennskapsbyen Tromsø for å lære av kolleger

08/07/2020

Direktør Morten Jakhelln, eiendomsdirektør Arve Pedersen, direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron, videdirektør Erling Ole Berg-Hanssen i Hundholmen Byutvikling dro for å se prosjektet Vervet sammen med eiendomsutvikler Bård Sverdrup i Totaleiendom. (Foto: Morten Jakhelln)

Direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron, visedirektør Erling Ole Berg-Hanssen, direktør Morten Jakhelln og eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling reiste nordover til Tromsø for input, inspirasjon og påfyll.

– Vi besøkte først Barlindhaug og Consto, og fikk se flotte Workinntoppen på høyden av Tromsøya – et seksårig boligprosjekt i samarbeid med Profier. Et veldig interessant prosjekt hvor det er lagt inn en del kvaliteter og en organiseringsmodell vi er svært imponert over, sier Jakhelln.

Videre gikk oppdagelsesferden med Barlindhaug og Consto til Bjerkaker Sjøpark, starten på en ny bydel på Lanes hvor gamle lager- og næringslokaler erstattes med butikk, kontor, barnehage og boligområder.

– Et veldig flott prosjekt med fantastisk utsikt mot sjøen. Og jeg kan si det er spennende å reise på studietur, se hva andre kolleger har skapt, få ideer og inspirasjon, sier Jakhelln.

 

Bjerkaker Sjøfront rett ved sjøen, et meget stilfult boligprosjekt i regi av Barlindhaug og Consto. (Foto: Bjerkaker Sjøfront)

 

Workinntoppen på høyden av Tromsøya, med Workinnmarka rett ved. Også et svært spennende boligprosjekt av Barlindhaug og Consto. (Foto: Workinntoppen)

Krevende bydelsprosjekt

Så gikk turen til Vervet – Tromsøs nye bydel inntil brua i sentrum, hvor et gammelt skipsverftområde med historisk betydning for byen omskapes i takt med tiden.

– Dette er et svært krevende prosjekt av Totaleiendom med daglig leder Bård Sverdrup i spissen. Vi lærte masse av det de har kommet seg i gang med, og dro paralleller til Molobyen, sier Jakhelln.

Han og Coucheron mener det å knytte historien til et område og flette sammen det gamle med det nye gir et område større verdi.

– Sverdrup bruker det gamle maskinverkstedet som et knutepunkt i Vervet. Har gjort det om til et positivt sted som folk oppsøker og drar til for opplevelser. Kanskje kan vi tenke i de banene om Jakhelln Båt sine gamle lokaler, og på den måten skape liv til området gjennom arkitektur, kultur og opplevelser som skaper stedskvalitet. Vervet er et imponerende resultat av en slik helhetstanke, sier Coucheron.

 

Vervet, et gammelt skipsverftsområde sentralt i Tromsø, skal bli en komplett bydel med 440 boliger, hotell og næringsvirksomhet. Tanken er å etablere en tydelig sammenheng mellom bygg og kunst, samtidig som den gamle industrihistorien ivaretas. (Foto: Morten Jakhelln)

Følge hverandres utvikling

Etter dette tok vi turen til Clarion Hotel The Edge sammen med Pellerin og Roar Dons. Det er ingen tvil om at det å utveksle tanker og kunnskap er viktig, enten det dreier seg om en ny bydel, et nytt hotell eller andre prosjekter, sier Jakhelln.

Han forteller at byutvikling i nord er en ganske liten og «lokal» bransje, og at det derfor er viktig å følge med på hverandres utvikling underveis.

– Husene står i de byene de står i, og det å møtes og utveksle erfaring handler om å bli bedre på det vi driver med. Kanskje genererer det å lage «business» sammen, hvem vet. Tromsø er en by i større befolkningsvekst enn Bodø, så vi har helt klart noe viktig å lære. I tillegg bor vi på et sted med et klima som gjør at vi må tenke annerledes enn lengre sør. Da er det viktig med input, smiler Jakhelln, og takker for varm mottakelse i Tromsø.

 

Det å besøke prosjekter og la seg inspirere er viktig for Hundholmen Byutvikling. Derfor tok de turen til Tromsø, her sammen med gjengen fra Pellerin. (Foto: Morten Jakhelln)