Hundholmen Byutvikling : Nyopprettet stiftelse skal gjøre Geitvågen tilgjengelig for folket

Nyopprettet stiftelse skal gjøre Geitvågen tilgjengelig for folket

16/06/2020

Leder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling, Wessel Patternotte i Moonstone Retreat AS og medstifter Trond Eirik Paulsen i Poweroffice AS diskuterer de mange mulighetene i Geitvågen. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Om lag 15 bedrifter og privatpersoner har nå opprettet en ny stiftelse som skal bidra til å revitalisere og ruste opp Geitvågen.  – Nå skal Geitvågen tilbake til folket, sier Wessel Paternotte i Moonstone Retreat AS.

– Drømmen har hele tiden vært å beholde de tradisjonelle aktivitetene som allerede er forankret i Geitvågen, gjøre de tilgjengelig for alle, sier Patternotte – som vant Bodø kommunes anbudskonkurranse for å leie, utvikle og drifte Geitvågen med rettigheter i 30 år i 2019.

I avtalen med Bodø kommune ligger det et ansvar som omhandler fellesområder, tømming av søppel og ikke minst aktiviteter til allmennyttige formål.

– Derfor har vi nå laget en stiftelse hvor bedrifter og privatpersoner i Bodø har gått inn med penger som skal brukes direkte til blant annet bålplasser, trampolinepark og Zip-line. Dette skal være gratis for allmenheten å bruke, men det er ikke gratis å lage. «Geitvågenstiftelsen» handler om å få samlet nok midler til å kunne få dette til, sier Morten Christian Jakhelln, som er involvert i totalprosjektet Geitvågen med en mindre eierpost via Christian Jakhelln AS.

LES OGSÅ: Drømmen om Geitvågen ble virkelighet

 

 Illustrasjon av strandpyramide som skal settes opp i Geitvågen. Tegnet av arkitekt Sami Rintala.

 

Helt ute ved havgapet i Geitvågen skal det settes opp en gapahuk. Illustrasjonsbilde med tegning av arkitekt Sami Rintala.

Lang historie i Bodø

Geitvågen har en lang og vakker historie helt tilbake til 1950-tallet. Det var der barna lærte å svømme, det var dit familier dro på søndagstur, spiste is og grillet.

– Når jeg snakker med folk så har veldig mange sterke følelser knyttet til Geitvågen. Inkludert meg selv, som vokste opp med å sykle dit, treffe andre ungdommer og bade. Dette skal vi nå tilbake til, og en stiftelse gjør det mulig allerede i år, sier Jakhelln.

Det første stiftelsen skal bidra til, er to gapahuker tegnet av arkitekt Sami Rintala.

– Fokus ligger nå på aktiviteter for barn og familier. Vi skal gjøre området åpent for folk, og de skal føle seg fri til å bruke det. Vi ønsker at Geitvågen skal være et sted som barna ønsker å dra til, og i videre planer ligger både eventyrskog og geitefarm. Det siste ligger i navnet, smiler Patternotte.

– Vi har allerede bestilt trampoliner. Og så skal et nytt stupebrett på plass. Og det som er artig med den nye stiftelsen, er den felles entusiasmen når ting materialiserer seg. Og er det flere som vil være med å bidra, så er det bare å ta kontakt med meg eller Wessel, legger Jakhelln til.

 

Advokat Jannicke Rokkan i KPMG Law Bodø, Anker Olaissen i Aino AS, Richard Larsen i Dahls Fiskeri AS, Wessel Paternotte i Moonstone Retreat AS, Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling, Morten Koch i Otto Koch AS og Trond Paulsen i PowerOffice AS møttes for å signere papirer i forbindelse med den nyopprettede «Geitvågenstiftelsen». Ikke alle medstiftere var til stede. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Stiftelse- penger til et bestemt formål

Det er advokat Jannicke Knudtzon Rokkan i KPMG Law i Bodø som formelt skal få «Geitvågenstiftelsen» etablert.

– Stiftelsesformen innebærer at en formuesverdi er stilt til rådighet for et bestemt formål. En stiftelse er selveiende, det vil si at ingen eier den, forteller Rokkan.

Derfor fører stiftelsestilsynet tilsyn med at stiftelsen bruker pengene i tråd med formålet, som her er å revitalisere og ruste opp Geitvågen for allmenheten.

– Det er ikke adgang til å ta tilbake verdier som er avgitt stiftelsen, og den skal ha en revisor som har opplysningsplikt overfor Stiftelsestilsynet. Geitvågstiftelsens formål er «å skaffe finansiering til, og drifte og forvalte fasiliteter som kan legge til rette for at deler av Geitvågen i Bodø kommune, blir et attraktivt sted for allmennheten», sier advokaten.