NAC er et familiedrevet selskap med ekteparet Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og ektemann Fredrik Geelmuyden i spissen, som i år har skapt et helt nytt opplevelseskonsept i Lofoten, med base i Henningsvær. M/S Gamle Salten er med på laget, og skal gjennom sju sommeruker ta imot gjester mens hun ligger til kai på Kvitbrygga utenfor Banhammaren.

– Vi har laget en helhetlig opplevelsespakke med base i M/S Gamle Salten, sier Geelmuyden.

– Vi kaller henne Nord-Norges svar på Orientekspressen, fordi båten representerer norsk kystkultur og historie på en måte som gjør et opphold ombord til en unik tidsreise, legger Madsen-Geelmuyden til.

 

Fredrik Geelmuyden og Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company og kaptein Ole Alexandersen ser fram mot en sommer med base ombord på M/S Gamle Salten i Henningsvær. (Foto: Vegard Breie/Norwegian Adventure Company)
Norwegian Adventure Company skal ta med seg gjester på guidede fotturer i Lofoten gjennom sommeren. – Lofoten er en fantastisk destinasjon, sier Nina Kristine Madsen-Geelmuyden. (Foto: Norwegian Adventure Company)

 

Dager man husker – resten av livet

Ombord bys det på lokale kulinariske opplevelser med eget matkonsept, i løpet av dagene handler reisen om å utforske rå nordnorsk natur med aktive opplevelser som skal føles både fysisk og mentalt.

– Gjestene bor ombord hos oss i tre, fire eller sju netter, og blir del av et helhetlig og spennende aktivitetsprogram. Og selv om nordmenn har et annet reisemønster enn utenlandske turister og ikke booker nøkkelferdige reiser i like stor grad, har vi fått et betydelig antall bestillinger, forteller Geelmuyden.

Visjonen er å skape dager folk vil huske resten av livet. Gamle Salten blir kontrasten til luksuriøse hoteller, hus og hytter med sin motvekt til det hypermoderne med sine små sjarmerende lugarer.

– Jeg er stolt av å kunne formidle sterke og aktive opplevelser koblet med rå natur, lokale matopplevelser og unike overnattingsmuligheter ombord på Gamle Salten, en gammel dame vi har blitt veldig glad i. Kaptein Ole Alexandersen og mannskapet er en viktig del av opplevelsen med sin kunnskap og historier fra et langt liv til sjøs. I tillegg legger vi opp til en sosial ramme som gjør det fint å komme til oss både som singel, familie eller par, sier Geelmuyden-Madsen.

 

For Morten Jakhelln var det blant annet entusiasmen til Nina Kristine Madsen-Geelmuyden, opprinnelig fra Bodø, som gjorde at han la M/S Gamle Salten-salget bort for nå. – Med de rette folkene, så er det helt klart et marked for båten, sier han. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

– Jeg har strukket meg langt

Å drifte et gammelt skip som Gamle Salten er kostbart. Derfor har den gamle og ærverdige båtens fremtid blitt vurdert av eier Morten Jakhelln det siste året.

– Vi vurderte sterkt å selge båten, men jeg må innrømme at jeg har et brennende hjerte for den kulturhistoriske viktigheten av å ha båten i Bodø og Nordland. Derfor har jeg strukket meg langt for å få kunne beholde Gamle Salten, sier Jakhelln.

Han forteller det var entusiasmen til ekteparet i Norwegian Adventure Company som smittet over, og som avgjorde at det ikke ble båtsalg nå.

– Nina Kristine og Fredrik er flinke folk jeg har stor tro på. De har laget et unikt konsept som passer godt sammen med Gamle Salten. Det er også artig at mannskapet, med kaptein Ole Alexandersen i spissen, skal følge med på turen over til Lofoten, sier Jakhelln.

Han mener det er et marked for båten med de rette folkene.

– På sensommeren skal Geelmyudens og NAC gjennomføre pilotseilasen Lofoten Coastal Cruice i Vestfjordbassenget. Et nytt kultur-cruise som er under utvikling med støtte fra Innovasjon Norge Nordland. Slike helhetlige prosjekter har jeg tro på, sier Jakhelln.

 

Å være kaptein ombord på Gamle Salten er en lidenskap og en hobby som kaptein Ole Alexandersen setter stor pris på. Han har vært engasjert i båten siden den kom til Bodø for snart 13 år siden. (Foto: Vegard Breie/Norwegian Adventure Company)

 

– En glede å reise på tur

 M/S Gamle Saltens egen kaptein, Ole Alexandersen synes det er en stor glede å skulle reise på tur med båten han har brukt mye tid på og hatt tro på i snart 13 år.

– Både jeg og mannskapet bestående av overstyrmann Johan Bakke, mannskap Gunnar Andersen, Åge Edvardsen og maskinist Oddmund Horsdal synes det er en stor glede å reise på tur. Nå er det håp om drift både i år og til neste år, sier kapteinen.

Han forteller at M/S Gamle Salten også har fått forespørsel fra opplæringskontoret for Maritime fag om å seile en uke fra Steigen og sørover til Mo i Rana, Nesna, Sandessjøen, Brønnøysund med endestasjon i Rørvik.

– Da skal vi seile fra sted til sted og invitere ungdomsskoler ombord for å gi dem innføring i sjømannsyrket sammen med lærere fra maritime skoler. Det handler om å rekruttere til sjømannsyrket som nå er nødvendig. For det er lite sjøfolk i Norge. Og kommer vi oss innen undervisningssektoren, så er også det – i tillegg til Norwegian Adventure Companys aktiviteter, en fin mulighet for M/S Gamle Salten, smiler kapteinen.

 

LES OGSÅ: Gamle Salten hjemme på snarvisitt

Mye skal planlegges før M/S Gamle Salten setter seil mot Henningsvær. – Man blir jo godt kjent på disse turene, sier kaptein Ole Alexandersen, her sammen med Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden i Norwegian Adventure Company (NAC). (Foto: Vegard Breie/Norwegian Adventure Company)