Hundholmen Byutvikling : Nå flytter HENT inn i BIG – Bodø Innovation Gate

Nå flytter HENT inn i BIG – Bodø Innovation Gate

08/05/2020

Prosjektsjef Frode Sørensen i HENT i Bodø, fagleder HMS HENT avdeling Nord Bjørnar Ervik og IT-leder André Meisingset i HENT rigger til de nye kontorlokalene i BIG – Bodø Innovation Gate. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

For snart to og et halvt år siden ble det bestemt at den nordiske entreprenøren HENT skulle flytte sitt Bodø-kontor til BIG. De var første bedrift til å signere leiekontrakt i verdens nordligste BREEAM excellent næringsbygg.

I dag var flere av de ansatte godt i gang med rigging og klargjøring av de rykende ferske kontorlokalene.

– Nå skal møterommet til HENT opp, smiler fagleder HMS HENT avdeling Nord, Bjørnar Ervik, mens han leter etter verktøy for å henge opp projektorduken sammen med IT-leder André Meisingset.

Som totalentreprenør har HENT vært med på prosessen med BIG sammen med Hundholmen Byutvikling fra start til mål, med en visjon om å skape et urbant konsept etter en slik standard som bedrifter ønsker seg i dag.

 

Les også: – Vi gleder oss til å flytte inn i Firkanten 

 

 Herlige lokaler

I dagene som kommer handler det om å komme seg på plass. Utenfor pisker været mot de store vinduene som går fra gulv til tak. Og for prosjektsjef Frode Sørensen i HENT i Bodø skal det bli godt å få mannskapet inn i BIG.

– Nå flytter vi inn. Nettet er oppe og går. Vi rigger til kontorplasser, møterom og alt vi behøver for å komme oss i orden. Vi har planer om å være ferdig til fredag, forteller Sørensen.

Han har tro på at tilværelsen i de flunkende ferske kontorlokalene vil bli bra for alle som skal bruke de. Både for folk som blir å være der fast, og andre som kommer reisende for å delta i prosjekter periodevis.

– Alt er nytt. Lokalene er innredet akkurat slik vi vil ha det. Det er godt med møteromskapasitet, både her inne hos oss og på huset. I tillegg gleder jeg meg til å oppleve personalrestauranten. Klarer vi i tillegg å integrere oss i det spennende miljøet sammen med de andre bedriftene her i BIG, blir også det berikende på sikt, sier Sørensen.

 

Fagleder HMS HENT avdeling Nord, Bjørnar Ervik tar i et tak for å få HENTs nye møterom klart. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Miljøstrategi fra dag en

Direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron hos Hundholmen Byutvikling er svært tilfreds med at både HENT og andre leietakere nå kan flytte inn i BIG.

– BIG er arealeffektivt, fleksibel og fremtidsrettet og skal gi stor merverdi for leietakere, eiere og samfunnet. BIG er resultat av et stort miljøfokus fra dag én, og jeg tror de som flytter inn vil få stor glede av både lokalene, lokaliteten og hverandre i årene som kommer, sier Coucheron.

For prosjektleder Mathias Andreassen har det vært spennende og lærerikt å jobbe på et prosjekt hvor ny og miljøvennlig teknologi er tatt i bruk.

– Jeg er stolt over det vi har fått til på BIG sammen med entreprenør HENT, og det er veldig hyggelig at Bodø-kontoret nå flytter inn i nye lokaler som bedriften selv har vært med å bygge. Jeg tror BIG blir en god arbeidsplass for alle de bedriftene som flytter inn i disse dager, sier Andreassen.