Hundholmen Byutvikling : Husfesten – en påminnelse om friheten vi ellers har

Husfesten – en påminnelse om friheten vi ellers har

25/03/2020

Husfesten som skulle arrangeres 27 mars er utsatt til 4 september. – Jeg tror det vil bli ekstra hyggelig når vi treffes igjen, sier Sitemanager Lena Brunes i 4Service Bodø. Bildet er tatt i forbindelse med invitasjonen for en måned siden. Temaet denne gangen skulle vært «hatt».. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Å samle folk til en årlig husfest har vært en sosial suksess de siste fem årene. Og når festen ikke kan arrangeres som normalt, blir vi påminnet om noe vi ellers kanskje tar for gitt. Friheten til å møtes når vi har lyst.

 Som ett av flere omfattende nasjonale tiltak for å hindre spredning av Covid-19, ble det forbud av ulike arrangement både innendørs og utendørs. Dette for å hindre nærkontakt mellom folk og hindre ansamlinger og folkemengder.

– Selv om situasjonen vi er i merkes godt, så tror jeg det vil bli ekstra hyggelig å møtes igjen neste gang. Da er også den nye personalrestauranten ferdig og vi har garantert masse å snakke om. Egentlig skulle vi arrangere Husfesten 27 mars, men på grunn av situasjonen vi er i har vi nå satt ny dato – som er fredag 4 september, sier sitemanager Lena Brunes i 4Service i Bodø.

 For det å treffes utenom arbeidstid er positivt for det sosiale miljøet. Husfesten handler om å tilrettelegge for at leietakere i Jakhelln Brygge, Jakhellngården og Sjøgata 27 treffes til en uhøytidelig sammenkomst, blir bedre kjent med hverandre og har det gøy sammen.

Mange kreative antrekk da Husfesten hadde «Hollywood» som tema. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

«Mexico» var også et husfest-tema, hvor mange møtte opp med morsomme hatter og spenstige kostymer. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Husfest til høsten

 Selv om tiden framover er usikker og hverdagen til folk flest er forandret, så er håpet at ting skal gå seg til og normaliseres, at folk holder seg friske og at så få som mulig blir smittet av koronaviruset.

– Vi håper og tror at situasjonen vi er i har normalisert seg til i september. Og selv om det å ikke kunne arrangere en husfest er en bagatell i den store sammenhengen, så påminner den om begrensningene rundt oss, og den påminner om at mange kanskje føler på savn etter fellesskapet, sier Lena.

For det er fellesskapet som er tanken bak husfesten. Som også er ment å skulle bidra til nye fruktbare samarbeid, tillit og trygghet på tvers av bedrifter – og et godt miljø blant alle Hundholmen Byutviklings leietakere.

– Og er det noe vi alle kjenner på i denne tiden, så er det hvordan koronaviruset setter sine begrensninger på fellsskapet. Det merkes godt at vi nå er mer isolert og fratatt muligheten til å være sammen, sier Lena.