Hundholmen Byutvikling : Et år med fart og fokus

Et år med fart og fokus

18/12/2019

Året 2019 har gått rasende fort. Det er de enige om, både eiendomsdirektør Arve Pedersen, leder Morten Jakhelln og direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling. – Jeg er stolt over helheten i det vi har fått til, sier Jakhelln. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Året 2019 har handlet om gjennomføring av planer og prosjekter. Ramsalt har reist seg, hotellet og BIG følger på, Sjøgata 27 blir snart å se i ny drakt og Utviklingsområde vest spisser seg til. Virksomhetene bil, båt og mc er solgt og organisasjonen Hundholmen Byutvikling har satt fart og fokus mot fremtiden.

– Nå er det ett hundre prosent fokus på bærekraftig byutvikling, sier leder Morten Chr. Jakhelln.

Han beskriver året som har gått så rasende fort som en tid med mye indre stress og mye læring. Poengterer viktigheten av å akseptere at ting ikke bestandig skjer i det tempo man selv håpet på, og det å ha tålmodighet og vilje til å gjennomføre.

– Jeg har nok lært litt om det å være føre var heller enn etter snar. Også viktigheten av å ha gode og langsiktige kontakter rundt oss, slik at vi har et miljø vi kan utvikle oss sammen med. I byutvikling skjer det ting hele tiden, vi må være på hugget, ha tillitt, gjennomføringsevne og stayerevne. Det er viktig å kunne stå i dette, både i opp- og nedturer. Ramsalt ble noe forsinket, og det har vært viktig å holde et godt tak i prosjektet og bevare gløden på det vi trodde på, sier Jakhelln.

 

BIG – en suksess

I dag sitter han sammen med to av mange gode og viktige medarbeidere og snakker om det som har skjedd de siste tolv månedene. Direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron og eiendomsdirektør Arve Pedersen.

– Jeg mener det har vært gledelig å se at BIG – Bodø Innovation Gate ble en suksess allerede før det står ferdig. Der tok vi riktige valg, hadde fokus på bærekraft og fremtid. Vi trodde på prosjektet, og fikk det bekreftet gjennom tilgang på gode leietakere og investorer, sier Jakhelln.

De er enig i at Bodø er en spennende by i stor utvikling, at det er store krefter i sving og at det er viktig å være med på det som skjer med tanke på Ny by – ny flyplass, kulturhovedstaden 2024 og Smart City.

– At vi nå har et hotell som stadig reiser seg i samarbeid med Choice og solide investorer vi trives godt med, er en stor glede. Både BIG og hotellet som er tegnet av Nordic – Office of Architecture og bygges av HENT, er i god rute. Det er krevende prosjekter som går bra. Tenk at hele Ramsaltområdet står klart om halvannet år fra nå, det gleder jeg meg stort til å oppleve, sier Jakhelln.

 

Inn i fremtiden

For Pedersen som har ansvaret for drift og forvaltning av bygg har året som har gått handlet om å ta et stort steg inn i fremtiden.

– Det har vært et utviklende år. Vi har posisjonert oss for framtiden med alle byggene våre. Vi står på trappene for et flunkende nytt møteromssenter, en ny personalrestaurant og ikke minst er vi godt i gang med å renovere Sjøgata 27. Det gjør at vi vil stå støtt de neste ti årene, sier Pedersen.

Han sparer ikke på kruttet, men medgir at målet er å være blant de beste i faget, og den mest attraktive utleieren i Bodø.

– I dette gamet må man se etter nye løsninger hele tiden, gjøre det enklest og best mulig for leietakerne og være fremst i skoene. Det har vært full fart det siste året, men vi har lært oss å stå sammen, også når det går fort i svingene. Det er viktig, og det er da vi når målene våre – selv om de er store og hårete, sier eiendomsdirektøren.

 

Hektisk og spennende

For Coucheron, som står bak mange ideer til utvikling, har året handlet om materialisering av visjoner og planer.

– Vi har fått til mye det siste året. Også det at Utviklingsområde vest begynner å ta form med det siste planforslaget fra de danske arkitektene Smith Hammer Lassen må nevnes. Året har gått til mye oppfølging, det å få ting til å skje. Er det desember nå allerede, ler Coucheron.

Og når prosjekter skal skje, på rekke og rad for aller første gang – så er læringskurven bratt.

– Man lærer hele tiden. Og man skal aldri undervurdere kompleksiteten i et byggeprosjekt. Jeg hadde en mulig leietager på omvisning på Ramsalt her om dagen, og han ble faktisk stum av beundring. Folk synes prosjektet er fantastisk når de får se det, og det er artig, sier Coucheron.

 

– Stolt av helheten

I 2020 blir fokuset byutvikling og detaljer. Da skal det flyttes inn i BIG og Ramsalt. Det nye hotellet skal stå klart på nyåret 2021 og Sjøgata 27 vil være ferdig renovert. Områdeplanen til Utviklingsområde Vest, som i samarbeid med Løvold Solution, Clemets Eiendom og Bodø kommune, skal sendes inn for godkjenning i løpet av året.

– Samtidig så skal vi strekke oss mot nye prosjekter. Skal vi lykkes, så handler det om mer enn bare å bygge. Det skal fungere etterpå også. Vi har et ansvar som strekker seg i mange år framover, sier Jakhelln, som er stolt over helheten i det Hundholmen Byutvikling har fått til.

– Jeg er stolt av medarbeiderne mine. Det er et team som gir alt og står på. Gjennomføringsevnen har vist seg å være stor og sterk det siste året. Det er en bra gjeng. Og nå skal det bli godt med juleferie, smiler lederen.