Hundholmen Byutvikling : Blåser nytt liv i Sjøgata 27

Blåser nytt liv i Sjøgata 27

11/09/2019

Sjøgata 27 sett fra Sjøgata. Lyse fronter i kombinasjon med blått tårn. – En spennende fargeklatt i bybildet, sier arkitekt Per Morten Wik i BOARCH. (Foto: Illustrasjon BOARCH/Hundholmen Byutvikling)

Nå skal Sjøgata 27 transformeres og oppgraderes til et moderne kontorbygg. – Bygget vi kjøpte i 2016 skal bli en del av Ramsalt-området og vil stå ferdig oppgradert i slutten av 2020, sier eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling.

Bygget ble kjøpt av Hundholmen Byutvikling i 2016 og ble bygget med sine seks etasjer i 1986.

– Nå skal bygget stå i stil med resten av Ramsalt-området og det som blir ganske spesielt er tårnet i blått som vil skifte farge fra grønt til blått ut fra solforhold, dagslys og vinkel, forteller Pedersen.

Han og leder Morten Jakhelln har samarbeidet tett med BOARCH- gründer og arkitekt Per Morten Wik, sivilarkitekt Olav Sigurd Forseth og teknisk tegner Joakim Wik om den nye Sjøgata 27. Målet er et moderne bygg som skal fremstå som nytt.

– Blant annet skal vi etablere en helt ny første etasje. Der skal nærbutikken Joker flytte inn, i tillegg til PwC Bodø, Salten Regionråd og Næringsutvikling AS, forteller Pedersen.

Ramsaltområdet og nye Sjøgata 27 sett fra sjøsiden. (Foto: Illustrasjon BOARCH/Hundholmen Byutvikling)

– En fargeklatt lang Sjøgata

At deler av den nye Sjøgata 27 blir blå, og at tårnet på bygningen lages slik at lyset spiller inn på hvilken farget det får – er for å skape liv, samtidig som det markerer avslutningen på rekken av bygg i Ramsalt-området i langs havnepromenaden i Sjøgata.

– Et gateløp med mange bygg kan fort bli litt kjedelig i bybildet. Derfor har vi i samarbeid med Morten og Arve kommet fram til ideen om fargen blå. Disse byggene langs sjøen har tidligere vært i tegl, dermed ganske mørke, og da vi ble enig om en ny fasade så bestemte vi oss for å gi den farge. En fargeklatt langs Sjøgata, forteller arkitekt Per Morten Wik.

Han forteller om tanker og prosesser rundt det å ruste opp et gammelt bygg.

– For det første skal det gjøres uten at det koster alt for mye samtidig som det arkitektoniske resultatet blir bra. Det er alltid en balansegang mellom det arkitektoniske og det økonomiske, sier Wik.

BOARCH-gründer og Arkitekt Per Morten Wik forteller om en ny og spennende fasade på Sjøgata 27 som i hovedsak vil bestå av lyse farger, men med et tårn i blått som vil endre fargespekter etter lys og vinkel. (Foto: BOARCH)

Aluminiums-fasade

Arkitekten forteller om et kreativt samarbeid, og at det ble enighet om å lage en aluminiums-fasade fordi den er robust og tåler det nordnorske klimaet godt.

– I tillegg har denne nye fasaden en familiær likhet og harmonerer med resten av Ramsalt-området. Jeg tror nåværende og fremtidige leietakere vil se og oppleve at det er brukt både energi å tanke på nye Sjøgata 27, sier Wik.

Han legger til at dette ikke handler om lett oppussing, men full renovering.

– Alt fra fasade til både vinduer og tak. I tillegg til store endringer innvendig. Jeg tror de som skal bruke bygget vil bli fornøyd, sier arkitekten.

Det har vært en spennende og kreativ prosess å planlegge nye Sjøgata 27. Et bygg som vil stå klart rundt juletider 2020. – Vi gleder oss til ny fasade, sier eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)