Hundholmen Byutvikling : Joker, den gode naboen, skal åpne i Sjøgata 27

Joker, den gode naboen, skal åpne i Sjøgata 27

08/08/2019

Joker-kjøpmann Iramghan Malik og eiendomsdirektør Arve Pedersen hos Hundholmen Byutvikling gleder seg stort over at Joker skal etableres i Sjøgata 27 og blir del av ramsaltområdet i Bodø. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Rundt juletider blir det matbutikk i øvre del av Bodø. – Vi er glad det er Iramghan Malik som starter nærbutikk i ramsaltområdet, sier eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling.

Den smilende og trivelige kjøpmannen har i flere år drevet Joker-butikk i Parkveien i Bodø.

– Vi skal renovere hele Sjøgata 27 og i den forbindelsen lager vi et helt nytt butikklokale til Maliks Joker-butikk. Vi ønsker å utvikle hele ramsaltområdet, og har lenge planlagt å etablere en matbutikk. Malik representerer noe nytt, men samtidig den gode gamle nærbutikken, sier Pedersen.

 

Joker-kjøpmann Iramghan Malik lover noe nytt og spennende i den nye butikken i Sjøgata 27. Noe han tror folk vil ha stor glede av. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Nye arbeidsplasser – og en dør som alltid er åpen

Malik gleder seg stort over muligheten han har fått i Sjøgata i Bodø og forteller at konseptet vi bli tilnærmet det som er i Parkveien. Det handler i først og fremst om å ta godt vare på kundene, bry seg om menneskene som kommer inn, bli et samlingspunkt i nabolaget og følge egne visjoner.

– Vi skal være en bidragsyter i nabolaget, være en såkalt «brustadbu», og følge konseptet til Joken som er «den gode naboen» med god personlig service hver eneste dag. Forretningsmessig får vi nå en svært god lokasjon, og kan samtidig tilby noe som ikke eksisterer i denne delen av byen, sier Malik.

Han forteller at butikken skal være tilgjengelig for både stor- og småhandel. At den vil skape mellom fem og åtte nye arbeidsplasser, og at han skal drifte den selv.

– Vi kommer med en overraskelse etterhvert. Vi skal etablere noe helt nytt i butikken, men hva det er – det vil jeg ikke røpe enda, smiler han.

 

Kjøpmann Iramghan Malik og eiendomsdirektør Arve Pedersen tror det blir veldig bra med en matbutikk i ramsaltområdet. Jokerbutikken åpner rundt juletider 2019. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Tok kontakt for ett år siden

Pedersen har hørt mye godt om Malik og hans drift i Parkveien. Dermed bestemte han seg for å ta en prat med den flinke kjøpmannen.

– Arve tok kontakt for et år siden, og jeg ble så glad og stolt over at en så stor og seriøs aktør ønsket akkurat meg inn i lokalene i Sjøgata 27. Jeg måtte virkelig fordøye tanken og har egentlig ikke ord som beskriver tilliten jeg føler jeg har fått, sier Malik.

Han forteller om en god, ryddig og åpen prosess i planleggingsfasen og fram til i dag.

– Dialogen har vært fantastisk. Det har vært stor åpenhet og det som har blitt sagt er blitt gjort – og mye mer. Hundholmen Byutvikling kunne valgt en aktør med større muskler, men jeg er svært glad for at de valgte meg. Det skal de ikke angre på, sier kjøpmannen.

– Det er veldig hyggelig å høre at Malik har opplevd samarbeidet hittil som bra. Vi skal være venner i mange år og det er viktig for oss med gode prosesser, sier Pedersen.

 

 Passer inn i ramsaltområdet

Pedersen mener at Malik passer inn i ramsaltområdet og at nærbutikken vil bli et godt tilskudd til alt som etterhvert skal etableres i næringsdelen og et godt nærtilbud til de som flytter inn i bygget når alt står klart.

– Malik møter kunder på en svært god måte. Han skaper liv og trivsel rundt seg og vil uten tvil bli en god nabo. I tillegg kommer han fra en annen kultur og vil bidra med mangfold. Han er god til å ta tak i ting, skaper engasjement – noe vi virkelig ønsker oss her også, sier Pedersen.

Og når han selv flytter inn i Ramsalt, blir det kjekt å kunne stikke innom nærbutikken.

– Jeg blir nok en av de fremtidige faste kundene til Malik, ingen tvil, smiler Pedersen.