Hundholmen Byutvikling : Bodø Bodø «Because it´s so nice»

Bodø Bodø «Because it´s so nice»

03/07/2019

Daglig leder Håvard Engseth i Breivika Utvikling Bodø AS, servicekoordinator Lena Brunes og prosjektleder Mathias Andreassen i Hundholmen Byutvikling med sommerens t-skjorte. – Vi bor i en bra by, sier de. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Det er sommer. Vi bor i en by i stor utvikling, begynner å få en solid plass på kartet og omtales som en av de beste byene å bo i. – Hvorfor ikke bytte navn til Bodø Bodø, smiler leder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

Med inspirasjon fra Baden-Baden, Vatnvatnet, Waga Waga og ikke minst at Bodø stadig vokser og utvikler seg i retning «ny by-ny flyplass», så fikk sommerens T-skjorte en klar tekst: «Bodø Bodø» – Because it´s so nice, why don´t we name it twice?

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe morsomt og identitetsskapende. Har lenge tenkt på at vi skal doble arealet i byen, og hvordan skal vi tiltrekke oss virksomheter og personer? Så hvorfor ikke markedsføre oss som «Bodø Bodø»? Vi har jo allerede vatnvatnet og det finnes flere byer i europa og verden som har dobbelt navn. Som Baden-Baden i Tyskland og Waga Waga i Australia, sier Jakhelln og smiler.

Frie tanker

Han liker å tenke litt utenfor boksen, utfordre med sprell og nye ideer. Det handler om å skape «den gode følelsen» – alltid.

– Tenk om vi var så tøff at vi byttet navn. Bodø Bodø – Because it´s so nice why don´t we name it twice? Jeg er helt overbevist – er byen så fremoverlent at vi hadde turt å satse på en slik vill idé, så hadde det fått en effekt, sier han.

Enn så lenge så nøyer vi oss med en T-skjorte.

– Foreløpig har vi det gøy, men nå lodder jeg stemningen, smiler Jakhelln.

Daglig leder Fred anton Firing Ravneberg i Ramsalt Opplevelser, Driftsleder Frank Tore olsen. daglig leder Håvard Engseth i Breivika Utvikling Bodø AS, servicekoordinator Lena Brunes og prosjektleder Mathias Andreassen i Hundholmen Byutvikling drikker kaffe og diskuterer Bodø Bodø. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

– Bodø er bra

T-skjortene ble mottatt av de ansatte i Hundholmen Byutvikling med et smil.

– Det er helt klart at Bodø er en bra by å bo i. Det er en by i utvikling og vi aner vel bare konturene av hva vi skal bli i løpet av noen år, sier servicekoordinator Lena Brunes.

Sammen med prosjektleder Mathias Andreassen, driftssjef Frank Tore Olsen, daglig leder Fred Anton Firing Ravneberg i Ramsalt Opplevelser og daglig leder Håvard Engseth i Breivika Utvikling Bodø AS drikkes det kaffe mens praten går løst om byen vår.

– I helgen så jeg Bodø gjennom øynene til engelskmenn. Først spiste vi middag, så dro vi til Vatnvatnet og padlet i kajakk. Det er virkelig en lun plass med alle fjellene rundt. Så fikk vi oss en båttur i Saltstraumen. De var alle enig om at Bodø er en by det er lett å orientere seg i og de hadde veldig lyst til å komme tilbake vinterstid, forteller Engseth.

Driftsleder Frank Tore Olsen mener Bodø er en god livsløpsby. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Livsløpsby

Olsen som har bodd i Bodø hele livet mener Bodø er en livsløpsby. At byen er både urban, nær og rik på naturopplevelser.

– Som eksempel så er Vatnvatnet, ved foten av Sjunkhatten nasjonalpark, bare 20 minutter fra bykjernen, sier han.

For Andreassen som er oppvokst på Værøy var det å flytte til Bodø svært positivt. Han møtte åpne mennesker og en by han følte seg velkommen i hvor det var lett å bli kjent med folk.

– Vi har gode tilbud her, alt vi behøver. Bodø er en god plass for Noah sønnen min å vokse opp i. Vi har slått rot her og blir helt klart boende i Bodø, sier Andreassen.