Hundholmen Byutvikling : Drømmen om Geitvågen ble virkelighet

Drømmen om Geitvågen ble virkelighet

26/04/2019

Stor dag. For Wessel Paternotte i Moonstone Retreat AS og Morten Jakhelln I Hundholmen Byutvikling var det stort å møtes i Geitvågen. Samtalen handlet om planer som nå skal gjennomføres over tid. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Etter sju år med detaljert planlegging, visjonære ideer og intens vilje er nå Wessel Paternottes drøm blitt virkelighet. Han vant Bodø kommunes anbudskonkurranse om å utvikle og drifte Geitvågen i 30 år.

– Det hele startet da jeg gikk tur mellom Ausvika og Geitvågen. Jeg ble forelsket i området, så et uforløst potensial og begynte raskt å snakke med folk, kommunen og undersøke muligheter, forteller Wessel.

Han kom raskt i kontakt med Morten Jakhelln, slo planer og ideer sammen med Kent Aagnes og Thiago Martins som allerede hadde lagt hodene i bløt for å kunne realisere et nyskapende surfeanlegg på badeplassen rett nord for Bodø sentrum.

– Drømmen har hele tiden vært å beholde de tradisjonelle aktivitetene som er, gjøre de tilgjengelig for alle. I tillegg det å skape en destinasjon i verdensklasse, utvikle Geitvågen til et opplevelsessenter med fokus på helse, velvære og bærekraft, sier Paternotte.

Da Bodø kommune annonserte en anbudskonkurranse for å leie, utvikle og drifte Geitvågen med rettigheter i 30 år, var det bare å levere – kanskje tidenes anbud, for dette hadde han forberedt i mange år allerede.

– Første steg nå er å skrive en kontrakt med Bodø kommune med oppstartsdato 1. januar 2020, forteller Paternotte.

Bølgebasseng. I samarbeid med Kent Aagnes og Thiego Martins i Bodø Wavecenter As er planen å lage et surfeanlegg for alle brukergrupper, både profesjonelle og som læringsarena. (Foto: Illustrasjon Moonstone Retreat AS.)

Stor glede

Paternotte forteller videre om øyeblikket da han fikk nyheten om å ha vunnet den åpne anbudskonkurransen.

– Jeg sto på tredemølla og løp. Det var et emosjonelt øyeblikk, jeg innrømmer det. Jeg fikk faktisk gåsehud på hele kroppen, ble veldig glad og takknemlig – men kjente raskt på et stort ansvar. Jeg ønsker å gjøre dette for folket, skape tilbake det Geitvågen har vært i ny drakt, sier Paternotte som flyttet til Bodø fra Amsterdam for ni år siden.

I hjemlandet driver han en yogakjede som benyttes av tusenvis, sammen med kona Kristin Vikjord har han medvirket til yogafestival i Bodø og arrangerer årlig «The Inner Peace Conference», hvor folk fra hele verden kommer for å lytte og dele visdom.

– Mitt mål er å lage plasser, rom og steder hvor folk kan finne ro og fred, sier Paternotte.

Han beskriver det han ønsker å gjøre mens han går over svabergene med utsikt mot Landegode. I dag sammen med mentor og investor Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

– Tenk, vi har møttes og snakket sammen, planlagt og sett for oss dette i mange år nå. Dette er første gangen vi er her sammen. Det er en spesiell dag. Se for deg Morten, hvordan folk kan komme hit og bare nyte livet, smiler Paternotte.

Velværesenter, spa og Yoga. I planene ligger et velværesenter som skal fremme mentale og fysiske prestasjoner gjennom å lære om helse gjennom varierte tjenester og profesjonelle konsultasjoner i dyp nærhet til naturen. (Foto: Illustrasjon Moonstone Retreat AS.)

En gave til Bodø

Jakhelln og Paternotte snakker ivrig om bygningene som skal oppføres etter prinsipp om harmoni i kropp og sinn, om en geitefarm for barn, yoga og mindfulness og om minner fra tiden da ungdommene samlet seg som sild i tønne for å flørte, bade og stupe.

– Geitvågen var et spesielt sted for oss som vokste opp i Bodø på 60-, 70- og 80-tallet. Det var her vi lærte å svømme, det var hit familier dro på søndagstur, spiste is og grillet pølse. Vi hev oss på sykkelen, traff andre ungdommer, solte oss og tøffet oss. Kanskje det var her noen fikk sitt første kyss, ler Jakhelln.

Han mener at Paternottes blikk for muligheter og nyskapende ideer for området er en gave til Bodø.

– Jeg har stor tro på at Wessel skal kunne transformere Geitvågen inn i den tiden vi lever i nå. Det handler om å skape noe for kommende generasjoner. Det vil ta tid, men planene er klare. Nøkkelordet er kvalitet og bærekraft, sier Jakhelln.

– Jeg føler et stort ansvar, vet det blir en ekstremt stor jobb og at det vil ta tid. Alle jeg har snakket med har vært positiv og når vi overtar i januar til neste år, så starter en prosess jeg har drømt om i mange år, sier Paternotte.