Hundholmen Byutvikling : – Nå bygger vi hotell i Sjøgata

– Nå bygger vi hotell i Sjøgata

25/03/2019
Petter Stordelen på rød løper. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

Petter Stordalen, styreleder og eier av Nordic Choice Hotels mener at Bodø får et hotell på en av de vakreste og mest spennende beliggenhetene i byen – og det i et av Norges aller mest naturskjønne fylker. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)

– Bodø is «booming», sa Nordic Choice Hotels Petter Stordalen for halvannet år siden da planene om et nytt hotell tilknyttet Ramsalt i Sjøgata i Bodø ble offentliggjort.
– Det er en glede at vi nå er i gang, sier leder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

For Jakhelln, utviklingssjef Anders Mehus Coucheron og prosjektleder Mathias Andreassen er det en sann glede å stå ved tomta og kjenne på at våren er i anmarsj, samtidig som en lastebil stadig fylles opp med masse som skal fraktes vekk for klargjøring til neste steg i byggeprosessen.

– Vi har fått på plass rammetillatelse, igangsettelsestillatelse og ikke minst utbyggingsavtale med Bodø Kommune. Det er helt fantastisk å ha kommet så langt at vi kan starte – at alt vi har drømt om og jobbet for nå krystalliserer seg. Nå bygger vi hotell i Sjøgata, sier Jakhelln.

– Det er fantastisk at vi får et hotell på en av de vakreste og mest spennende beliggenhetene i Bodø – og det i et av Norges aller mest naturskjønne fylker. Samarbeidet med Hundholmen Byutvikling, som kjenner Bodø ut og inn, har vært godt og inspirerende fra dag én, sier Petter Stordalen, styreleder og eier av Nordic Choice Hotels.

Hotellgründeren har stor tro på Bodø som destinasjon.

– Jeg gleder meg stort til hotellet står ferdig, og ikke minst til å gi turister og lokalbefolkningen et flunkende nytt hotell hvor vi vektlegger gode og bærekraftige opplevelser i spektakulære omgivelser, sier Stordalen.

Bra for Bodø

Hotellet og Ramsalt skal utfylle hverandre. Med prima beliggenhet, et knapt steinkast fra hurtigrutekaia og jernbanestasjonen, samt en liten spasertur fra ferga til Lofoten og hurtigbåtene vil hotellet bli en magnet i Bodø.

– Nå skal vi utvikle sentrum, få mer liv i gatene og ikke minst genererer hotellet flere arbeidsplasser, både underveis i byggefasen, men også når hotellet står klart. Vi får i stand siste del av havnepromenaden og når vi sammen med kommunen ruster opp Sjøgata, så blir dette helhetlig og bra for byen vår, sier Jakhelln.

Nå er totalentreprenøren HENT godt i gang med grunnarbeidet. Bygningen får energiklasse A med kombinasjon av fjernvarme og sjøvannsenergi.

– Hoteller er planlagt å stå ferdig om to år. Ideen og tanken var å få et «anker» i enden av Sjøgata, få folk til å gå oppover mot byen og tilbake – rett og slett fylle gatebildet og skape aktivitet. Hotellet i Sjøgata vil generere trafikk hele døgnet, sier Coucheron.

Morten, Anders og Mathias står foran hotelltomta. Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling
Nå graves det på hotelltomta. Direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron, direktør Morten Jakhelln og prosjektleder Mathias Andreassen gleder seg stort over å være i gang. Hotellet skal stå ferdig om to år. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Choice – en drivkraft

Både Coucheron og Jakhelln er enig i at veien mot et hotell i Sjøgata har hatt sine milepæler. Alt fra avtalen med Choice til kjøp av tomt, godkjenning fra Fylkesmannen og nå byggetillatelse.

– Det at Choice kom tidlig på banen, at de var enormt entusiastisk, det har vært viktig. Måten de har dratt frem prosjektet i mange ulike sammenhenger har vist oss at dette var en viktig satsning. Tromsø har hatt en fin utvikling på hotellsiden, noe vi også skal klare i Bodø, sier Jakhelln.

Han beskriver prosessen fra idé fram til byggestart som et maratonløp. At dagene i etterkant av klarsignal for bygging føles som en slags mellomfase med fokus på å omstille seg.

– Det har gått to år fra vi begynte planleggingen av hotellet til vi fikk klarsignal. Det har vært et langt løp med alt fra nøyaktig planlegging, møter, søknader og debatter. Nå er det girskifte fra å planlegge til å gjennomføre, sier Jakhelln.

Morten står foran hotelltomta. Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling

For direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling er det viktig at byens befolkning skal få eierskap til det nye Choice-hotellet og at det blir en møteplass for både besøkende og lokalbefolkningen. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Morten og Nordconsult på hotelltomta. Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling

Morten Jakhelln gratuleres av miljørådgiver Tor-Jørgen Aandahl i Norconsult som følger opp og veileder om miljøplaner. Hotellet skal bygges med energiklasse A med løsninger utover minstekravene for å minske energiforbruk i bygningen. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Bodøs største hotell

Både Jakhelln og Coucheron synes det er flott å tenke på at byggingen av Bodøs største hotell er en realitet. Med 250 rom, storsal, møteromfasiliteter, restauranter og en lounge bar er det inspirerende å tenke på at her vil det skapes liv og mange historier tilknyttet hotellet i årenes løp.

– Dette hotellet vil få en god logistikk. Med lobbybar rett inn fra Sjøgata, restaurant på kaia og en flott storsal én etasje opp med åtte meter vindusflater rett mot nord. Her kan det bli mange fine bryllupsfeiringer og konferanser, sier Coucheron.Han mener hotellet er helt i tråd med de behovene Bodø har for å bygge en ny by.

– Først kommer hotellet, så kommer aktivitetene. Vi satser på opplevelser, turister og byens befolkning, sier utviklingssjefen.

– Det har vært mye diskusjon rundt dette med hotellutbygging i Bodø, men faktum er at vi per i dag kun har halvparten av den kapasiteten som Tromsø har. Nå skal vi gjøre vårt ytterste for å levere et hotell likt det vi har presentert, og jeg kjenner på stor glede over å være i gang, sier Jakhelln.For reiselivssjef Ann-Kristin Rønning Nilsen i Visit Bodø var det en glede å høre at hotellet i Sjøgata har fått klarsignal og er i gang.

– Det er flott at man nå er i gang. Dette er nok et bevis på den økende attraktiviteten til Bodø og Salten som reisemål. Dette hotellet vil bli et nytt og spennende tilbud til besøkende i vår region. Jeg ser fram til åpningen om to år, sier Nilsen.

Illustrasjon av Quality Hotel (Foto: Illustrasjon)
Hotellet er tegnet, konseptet er planlagt og det vil bygges slik som det allerede er vist fram tidligere. – Dette hotellet i kombinasjon med opprustningen av Sjøgata og Ramsalt vil forvandle inngangsporten til byen vår, sier Morten Jakhelln. (Foto: Illustrasjon)