Hundholmen Byutvikling : Ønsker bidrag og innspill fra byens befolkning

Ønsker bidrag og innspill fra byens befolkning

18/02/2019

Nå går startskuddet for ett av de største by-prosjektene i Bodø sentrum, et steg mot en helt ny bydel i Bodø. – Nå offentliggjøres tre arkitektforslag for området mellom Molorota og Breivika, sier arealplanlegger Mats Marthinussen i Bodø kommune.

Forslagene

Arkitektene GNIST og AT Arkitektur, MAD Architects og Schmidt Hammer Lassen Architects har 30 minutter hver for å få fram sine tanker om hvordan området på best mulig måte kan utvikles.

– Innspill fra salen underveis i presentasjonen vil tas videre til Bodø kommune i vurderingen for hva vi velger å gjøre med området, sier Marthinussen.

Det handler ikke om å plukke ut en «vinner» blant arkitektene, men om å finne de aller beste løsningene fra hvert av arkitektkontorene for så å finne den beste veien videre.

– Dette handler om å gjøre et best mulig valg for byen vår og håper er at vi får med en så stor del av byens befolkning som mulig. I tillegg til presentasjonene vil det være en utstilling av mulighetsstudiene tilgjengelig, både en miniversjon av prosjektforslagene og bilder, sier Marthinussen.

Utviklingsområde vest strekker seg fra Molorota til Breivika. Et område som per i dag eies av Hundholmen Byutvikling, Clemens Eiendom, Løvold Solution og Bodø kommune. Sammen skal aktørene finne riktig vei for fremtidens Bodø sentrum. De ønsker alle at lokalbefolkningen skal bidra i prosessen. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Spennende fremtid

For både Engseth og for Marthinussen blir det svært spennende å høre hva arkitektene har å komme med.

– Etter presentasjonen skal Bodø kommune og Breivika utvikling sette i gang med en spørreundersøkelse hvor alle som ønsker det kan påvirke gjennom besvarelse av spørsmål knyttet til forslagene. Svarene vil i tillegg til innspill under presentasjonene fra arkitektene kunne påvirke valget av hvordan området skal utvikles, sier Engseth.

Han forteller at dette blir en betydelig utvikling av Bodø sentrum, en stor del av «det nye Bodø».

– Vi skal nå stake kursen for hvor vi havner i fremtiden. Vi kommer til å møte utfordringer og oppgaver som ikke er skrevet i stein, sier Engseth.

For kommunen er det veldig bra å kunne samarbeide med det private næringsliv.

– Kommunen er helt avhengig av private aktører i utviklingsprosjekt som dette og ikke minst lokalbefolkningen. Vi har som mål å bygge for folket og her foreligger mange gode intensjoner, sier Marthinussen.

– Nå skal vi forsøke det beste vi kan for å få til dette på et skikkelig vis, smiler Engseth.