– Vi satser igjen, og denne sommeren kan du oppleve Arctic Haute Route som sykkel & seilopplevelse hvor du seiler inn med Gamle Salten, sykler opp og flyter ned igjen på fine stier med hav på alle kanter. En sykkelopplevelse få steder i verden kan matche, sier Madsen-Geelmuyden.

For i lasterommet på Gamle Salten er det god plass til utstyr, enten det er ski eller sykler.

– Vi hadde en fantastisk tur sist, en nydelig erfaring. Gamle Salten har et fantastisk crew, er en perfekt båt for disse turene og vi gleder oss til å reise ut på nytt, smiler Madsen-Geelmuyden.

Den første turen ble en suksess. Både matopplevelsene, folkene ombord og naturen som rammet inn det hele sto langt over forventningene.

– Alle syntes båten og kombinasjonen med de ekstraordinære aktive naturopplevelsene i tillegg til lokal mat i toppklasse, var helt fantastisk, sier eventyrgründeren.

Administrerende direktør Morten Chr. Jakhelln og daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company AS gleder seg over samarbeid.

Ny renessanse for Gamle Salten

For kaptein Ole Alexandersen har turene med Gamle Salten og Norwegian Adventure Company med gjester vært en ekstraordinær opplevelse.

– Vi har virkelig kost oss sammen med gjestene. Gamle Salten er skreddersydd for disse turene, er akkurat passe stor, også for havnene vi er innom og de små stedene på turen. Jeg har vært på sjøen i over 40 år, men har aldri opplevd maken til dette, smiler kapteinen.

Han mener turene Arctic Haute Route er en ny renessanse for den seilende kulturskatten Gamle Salten.

– Dette er veldig spesielt, og nå planlegger vi enda flere turer. At det nå blir med sykkel til sommeren er kjempeartig. Og vet du – for flere av de som var med på tur, var ikke en reise nok. Noen av dem har bestilt seg tur til neste år også tror de må ha vært veldig fornøyd, sier Alexandersen.

Å seile langs kysten med Gamle Salten mellom urørte fjell til øyperler og sandstrender er den optimale feieturen for eventyrere mener Nina-Kristine Madsen-Geelmuyden som er opplevelsesgründer og daglig leder i Norwegian Adventure Company. (Foto: Norwegian Adventure Company.)

Velge Senja foran Sveits

Nord-Norsk friluftsliv er blitt et referansepunkt, ikke bare nasjonalt, men i hele verden, og i følge Madsen-Geelmuyden er det flere og flere som er i ferd med å oppdage stisykling.

– Denne formen for sykling gir en utrolig mestringsfølelse, og kan sammenlignes med skikjøring. Og det er helt klart at man ikke trenger å reise til Alpene for å oppleve spektakulær stisykling, sier hun.

Senja er sammen med Lofoten, Andørja og Kvaløya destinasjoner som Gamle Salten reiser til langs Arctic Haute Route.

– Senja er en fantastisk øy, langt ut i havgapet med Grønland som neste stopp på den ene siden, utallige stisyklingsruter med uslåelig utsikt og karibiske strender som venter etter nedkjøringen. Hvor ellers finner man dette, spør Madsen-Geelmuyden.

– Det er gledelig at Norwegian Adventure Company tar steget videre, sier direktør Morten Chr. Jakhellen i Hundholmen Byutvikling, her sammen med kaptein Ole Alexandersen

Gamle Salten fra Lofoten til Tromsø

Arctic Haute Route er en toppturseilas som går fra Lofoten til Tromsø. Gjestene bor på Gamle Salten under hele oppholdet, og nyter aktive dager i fjellet og i naturen rundt destinasjonene.

– Folk drar på toppturer med guider. Her får de som er med på tur oppleve urørte områder, turer fra fjell til fjære og Nord-Norges øyperler, forteller eventyrgründeren.

Hun forteller at man ikke behøver å være ekstremsportutøvere for å være med på seilasen med Gamle Salten.

– Arctic Haute Route er en skreddersydd opplevelse for alle som ønsker seg til topps.

Du trenger ikke være ekstremsportutøver, dette er er en tur for alle nivåer, også nybegynnere, sier Madsen-Geelmuyden.

– Man kan klatre en liten øy og sykle ned til fjæresteinene, seile langs små fiskevær, sitte ute på dekk og nyte havet, fjellene og lyse sommernetter. Nord-Norge er et eldorado for sykkel & seil, sier Fredrik Geelmuyden i Norwegian Adventure Company, som var med som guide da selskapet i april var ute på seks fulle seilaser med norske og internasjonale gjester ombord på Gamle Salten.