Nå skal Hundholmen Byutvikling bygge hotell i samarbeid med Choice-sjef Petter Stordalen og Quality-direktør Eivind Tangvik. Hotelltomta er klar. (Foto: Nordic Choice Hotels/Illustrasjon/Christine Karijord)

Hotellet vil bli i tilknytning til Ramsalt i Sjøgata i Bodø. Tomta er kjøpt.

– Jeg synes jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der så skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge og blir bare viktigere og viktigere for hvert år, sier Stordalen.

Eier av Choice-kjeden Petter Stordalen mener Bodø «is booming», og er klar på at hotellkjeden skal være del av by-susessen. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Milliard-satsning

Hotellet vil koste omlag 350 millioner kroner, og vil inngå i Ramsalts samlede prosjekter i Sjøgata på til sammen en milliard.

– Jeg investerer fordi jeg har tro på byen, sier Choice-eieren.

Hotellet skal ligge i smuget ved Ramsalt, lett tilgjengelig, rett ved jernbanestasjonen, nært Hurtigruta og ikke langt fra rundkjøringen opp til Bankgata, men med direktekontakt til sjøen og havnepromenaden.

– Dette handler om å lage Bodøs nye bydel Ramsalt komplett. Hotellet blir et Quality-hotell og vi gleder oss over samarbeid med Choice-kjeden med Petter Stordalen i spissen, sier direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

Både Stordalen og Jakhelln tror hotellet vil bli fantastisk for Bodø. Og ikke minst vil prosjektet generere nye arbeidsplasser i byen.

– Vi har fått nye investorer og flere næringskonsept til å komme hit til Bodø og starte opp i forbindelse med Ramsalt, som har vært et mål i seg selv. Dermed genereres omlag 100 nye arbeidsplasser, noe som er svært gledelig for byen vår, sier Jakhelln.

Fra baren i hotellet skal man kunne se de vakre Hurtigruta-skipene på vei inn til Bodø.

– Jeg gleder meg som et lite barn til å sitte på et Choice-hotell i Bodø og se båtene cruice forbi. Det kommer til å bli et fantastisk hotell i en fantastisk by, legger Stordalen til.

– Det gjør meg stolt at vi endelig skal etablere Quality i Bodø, sa Eivind Tangvik i møte med direktør Morten Jakhelln og direktør utvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord)

Utsikt

Quality-hotellet planlegges å bli et kurs- og konferansehotell med 240 rom. Hotellkroppen bygges slik at det fortsatt vil være sikt mot Landegode fra Bankgata.

– Vi tar også hensyn til de som skal bo i Ramsalt med tanke på utsikt. Likevel blir dette Bodøs største hotell med tanke på antall rom. Det skal bli et urbant og moderne bygg og et hotell som er åpent og tilgjengelig for hele byen, sier Jakhelln.

Videre beskriver han tankene om en resepsjon med lounge, bar og servering i første etasje. Et sørvestvendt hotell med utsikt til havnen og innseilingen til Bodø og gode parkeringsplasser for busser og biler.

– Andre etasje blir konferanseavdeling. Vi satser på opplevelser, turister og byens befolkning. Det er svært positivt å skape Ramsalt komplett. Hotellet og destinasjon Ramsalt vil utfylle hverandre. Dette handler om langsiktighet og vi gir virkelig jernet nå, smiler direktøren.

 

Fantastiske visjoner

For kjededirektør Eivind Tangvik for Quality Hotel er det ingen tvil om hvorfor Choice-kjeden nå inngår samarbeid med Hundholmen Byutvikling.

– Grunnen til at vi bygger i Bodø er fordi utviklerne av Ramsalt har fantastiske visjoner. Vi har tro på folkene og visjonene deres, sier Tangvik.

At Bodø får en ny urban bydel med boliger, restauranter, og ikke minst er planene om svømmebasseng ute ved havkanten er i følge Tangvik spektakulært.

– Er det en plass Quality ønsker å ha hotell, så er det i hjertet av denne bydelen. Vi gleder oss til å se byen utvikle seg, og vi har kommet for å bli, sier kjededirektøren.

Hotellet vil få en konferansekapasitet på opp til 1000 personer.

– Det gjør meg stolt at vi endelig skal etablere Quality i Bodø, avslutter han.