Team Rynkeby handler om å skape verdier til barnekreftsaken. (Foto: Thomas Nørren)

Han forteller at Team Rynkeby Nord-Norge er i innspurten foran syklingen Oslo-Paris, der målet er å samle inn penger til forskning på barnekreft.

-Først er det Midnattsolrittet 10. juni med barneløp og arrangement, så drar vi til Lofoten og deltar i Zalaris Lofoten Insomnia. Så er det Oslo-Paris, forteller Vembre.

Hele arrangementet er basert på frivillighet, og i fjor kunne Team Rynkeby donere 76,9 millioner norske kroner til bekjempelse av barnekreft i Norge, , Danmark, Sverige, Finland og Færøyene. Ï år er det fire lag fra Norge som starter fra ulike steder i landet.

Styrke: For Jan-Erik Vembre i Team Rynkeby Nord-Norge gir det styrke å hjelpe kreftsyke barn. (Foto: Team Rynkeby Nord-Norge)

Verdier større enn syklingen

For Vembre handler syklingen og engasjementet i Team Rynkeby om noe større enn selve syklingen.

-Jeg har fått møte pårørende og har fått historiene til de vi sykler for. Og det å se at pengene vi samler inn gjør en forskjell for disse menneskene er en drivkraft i seg selv, sier Vembre.

Forskningen på barnekreft har de siste årene vist å gjøre en forskjell. I dag består Team Rynkeby av 1700 mosjonssyklister og 450 hjelpere fordelt på 44 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island.

-Da jeg startet i Team Rynkeby var det tre av fire som overlevde barnekreft. Nå overlever fire av fem. Forskningen er også med på å bidra til et bedre liv og mindre senskader for barna som rammes, forteller Vembre.

 

Viktige bidrag

At næringslivet bidrar til Team Rynkeby er i følge Vembre penger som går til en større betydning. For barn kan ikke kjempe mot kreften alene.

-Når jeg sykler har jeg det i bakhodet, at jeg sykler for at flere barn skal overleve kreft . Det er ingen tvil, dette er viktige penger og et samlet Team Rynkeby Norden bidro sist år med 76,9 millioner til barnekreftforskningen, sier syklisten.

For Hundholmen Byutvikling er det viktig å bidra til å skape verdier til barnekreftsaken.

-Vi støtter Team Rynkeby fordi dette er en svært positiv sak, og fordi forskning på kreft er en nødvendighet, sier direktør eiendom Arve Pedersen.