Marius Kjelsrud og europamester Christian André Pettersen. Konsentrasjon på siste gjennomføring før konkurransen i Torino. (Foto: Privat)
PUBLISERT: 10. juli 2018

Toppkokk klar for byssa i Gamle Salten

Denne sommeren inntar toppkokken Marius Kjelsrud byssa i Gamle Salten når han gjester toppturseilasen Arctic Haute Route. Trønderen Kjelsrud er for tiden kokk på det norske laget som vant Europamesterskapet i Bocuse d’Or.

– Vi ønsker at maten skal fortelle historier langs ruta og ser viktigheten av å kople aktive opplevelser med natur, mat og kultur – på toppnivå. Vi er utrolig stolte over å ha med oss et sentralt medlem i gullteamet fra Torino, og vet Marius vil levere matopplevelser utenom det vanlige, sier daglig leder og ekspedisjonsleder, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company.

 

Team Norway med Marius Kjelsrud som n ummer tre fra venstre. Denne sommeren gjester han toppturseilasen Arctic Haute Route fra Lofoten til Tromsø. (Foto: Norwegian Adventure Company)

 

Oppleve arktiske nord på tallerkenen

Selskapet har utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine med mål om å la gjestene oppleve det arktiske Nord-Norge – også på tallerken.

– Med på laget er også Bocusekokk og matfaglig konsulent Gunnar Hvarnes, som selv tok bronse i 2011 og senere coachet Norge til sølv i verdensfinalen i Bocuse d’Or 2017 og nå gull i Europafinalen i Torino, forteller Madsen-Geelmuyden.

Hvarnes sier det er inspirerende at en aktør som Norwegian Adventure Company satser så sterkt på matopplevelsen.

– Det er en spennende kopling mellom opplevelser og kulinarisk som gjøres her, uttaler Hvarnes.

 

Nina Kristine MadsenGeelmuyden er dag lig leder i Norwegian Adventure Company og ekspedisjonsleder på toppturseilasen Arctic Haute Route i sommer. (Foto: Norwegian Adventure Company)

 

Solid erfaring

Gjestene som får oppleve drømmeseilasen som strekker seg fra Lofoten via Trollfjorden, Vesterålen, Senja og Sommarøy utenfor Tromsø, kan glede seg over at sesongens kokk kan sine saker.

– Stjørdal-gutten har jobbet ved flere ledende nordiske restauranter, blant annet Bagatelle i Oslo, Studio, Søllerød Kro og Kong Hans Kælder i København. Dette er alle restauranter med Michelin-stjerne, men med ulike kulinariske profiler med sin base i klassisk fransk, nordisk og japansk kjøkken, sier Madsen-Geelmuyden.

For tiden er han fast medlem som assistentkokk for Årets kokk Christian André Pettersen som forbereder seg til ny verdensfinale i januar 2019.

– Teamet har noen ukers ferie før det setter i gang for fullt med forberedelsene til konkurransen i Lyon. I denne ferien gjester han byssa på nostalgiske MS Gamle Salten, smiler opplevelsesgründeren.

Selv gleder kokken seg til å være med på seilasen i nord.

– Etter en intens forberedelse inn mot Bocuse d’Or Europe i Torino gleder jeg meg nå til å være kokk om bord på sommerseilas i det høye nord med M/S Salten, sier Kjelsrud.

 

Nostalgiske Gamle Salten er base for aktive sykkel og fjellturer langs Arctic Haute Route i Lofoten, Vesterålen, Senja og Sommarøy i sommer. (Foto: Gamle Salten)

 

FAKTA:

Arctic Haute Route er en toppturseilas som går fra Lofoten til Tromsø.

Du opplever fantastiske toppturer med guider nord for Polarsirkelen hvor du seiler langs Atlanterhavskysten med nostalgiske Gamle Salten. Her får du oppleve urørte fjell, turer fra fjell til fjære og Nord-Norges øyperler: Lofoten, Vesterålen, Andørja, Senja og Sommarøy/ Kvaløya. I 2018 kan du gjøre turen både som «Ski & Sail» og «Hike & Sail» og «Bike & Sail»,. Kun 43 gjester, guider og crew.

Arctic Haute Route er en skreddersydd opplevelse for alle som ønsker seg til topps på turer i Lofoten, Vesterålen, Senja og Kvaløya. Du trenger ikke være ekstremsportutøver, dette er en tur for alle nivåer, også nybegynnere.

- Noen ganger er det godt å ha en å snakke med

Å være mentor handler om å utvikle og motivere mennesker gjennom egen erfaring og viten.…
Les mer