Direktør for eiendomsutvikling i Hundholmen Byutvikling, Anders Mehus Coucheron. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

– Det kan være vanskelig å forestille seg, men dette kommer til å bli en helt ny bydel i Bodø. Ikke bare skal vi bygge og skape Ramsalt, men kommunen skal også gjøre sin del for å gjenføde Sjøgata – innfartsåren og porten inn til byen vår, sier direktør for eiendomsutvikling i Hundholmen Byutvikling, Anders Mehus Coucheron.

Også fasaden til Sjøgata 27, nabobygget til Ramsalt, vil få en totalforvandling. Ikke bare skal bygget rustes opp til topp standard, det skal også bli en arena der hvor kunst og kultur møtes og blir tilgjengelig for allmennheten.

– Vi ønsker å skape et sted der hvor kunst blir godt synlig. Vi jobber med å få til et sted hvor kunstnere kan komme og jobbe i perioder, og samtidig være synlig mens de arbeider, sier Coucheron.

Sjøgata 27 vil få en total makeover. Første etasje skal bli et sted hvor kunst møter kultur og mennesker. (Foto: Illustrasjon)

Klatrevegg og kajakkpadling

Nedenfor Sjøgata 27 og Ramsalt skal det bygges en gjestehavn.

– Her vil det ikke selges båtplasser, og den skal ikke privatiseres. Havna skal være utgangspunkt for aktivitet for turister og for de som bor i byen, sier Coucheron.

Poenget er å skape en plass for å oppleve havnelivet med ribber, kajakk, svømming og muligheter for klatring.

– Vi jobber også aktivt med å skape et utendørs badeanlegg, stupetårn og badstue i forlengelse av Ramsalt. Hva med en morgendukkert i oppvarmet vann, smiler Coucheron.

Planen er å bruke returvarme fra Ramsalt, og gjøre bassenget til et miljøprosjekt.

– Vi ønsker å skape et møtested for både turister og fastboende, et tilbud vi tror mange vil sette pris på og benytte seg av. Tilsvarende basseng i andre byer som Berlin, Helsinki, København, Oslo og ikke minst Arendal har vært stor suksess, sier han.

Hva med en morgendukkert i oppvarmet vann? Et møtested for både turister og fastboende, et tilbud mange vil benytte seg av og sette stor pris på. (Foto: Illustrasjon)

En møteplass

Næringsdelen i Ramsalt er nøye sammensatt. Aktørene skal komplementere hverandre i et helhetsbilde.

-Helhetsperspektivet og tanken om noe nytt og spennende har hele tiden vært en rød tråd i dette arbeidet. Målet med næringsdelen er opplevelsesbasert. At man skal komme til Ramsalt for å nyte, at det blir en møteplass for sosiale aktiviteter og opplevelser.

Det handler om å ta storbyen til Bodø og skape et godt tilbud til befolkningen.

-Med kjente aktører innen restaurantnæringen, akevittbar og vinbar skal vi øke aktiviteten langs havnepromenaden. Og med sol fra klokken fire om ettermiddagen, vil dette bli en fin mulighet for å ta middagen langs kaikanten i Bodø, sier Coucheron.

Totalt satser Hundholmen Byutvikling 100 millioner kroner på de nederste etasjene i prosjektet.

Vinbaren blir en feminin møteplass, et sted man stikker innom for et glass før en konsert, eller gjerne etterpå. Også et sted for å lære om vin, et lite og nært lokale for gode samtaler. Akevittbaren er et maskulint motstykke til vinbaren, en kontrast hvor den gode siden ved norsk akevittkultur skal løftes fram. Et maskulint sted hvor jentene føler seg velkommen. (Foto: Illustrasjon)