Eier Morten Jakhelln og daglig leder Andreas Strømsnes har brukt tid på salg og overtakelsen av Jakhelln båt. - Det har vært viktig å gjøre dette på en god måte, sier Jakhelln. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)
PUBLISERT: 17. oktober 2018

Nå overtar Andreas (30) Jakhelln Båt

Etter fire år som daglig leder for Jakhelln Båt overtar nå Andreas Strømsnes (30) bedriften, flytter den til nye lokaler i Burøyveien 13 og bytter samtidig navn til Nordnorsk Marinesenter.

– Jeg ble enig med eier Morten Jakhelln om at jeg skulle finne en plass å flytte til før jeg overtok bedriften. Området vi befinner oss på per i dag skal utvikles videre i fremtiden, og jeg har lyst til å utvikle bedriften. Derfor blir lokalet på Burøya helt perfekt, sier Strømsnes.

Han forteller at han i en tid har sett på og vært på utkikk etter godt egnede lokaler for både båtopptak, lagring og verkstedvirksomhet.

– I juni startet vi forhandlingene om eiendommen Burøyveien 13, tidligere Dahl fryseri. Etterhvert startet også prosessen med å finne en som var villig til å investere i lokalene sammen med meg, sier Strømsnes.

– I juli traff jeg Martin Sivertsen, eieren av Nyhamn AS. Han var på service her med båten sin og spurte meg om planene mine. Han ønsket umiddelbart å se på bygget, tok en runde sammen med meg og eiendommen ble kjøpt dagen etter. Det var et steg vider mot målet om å overta Jakhelln båt, og en skikkelig god følelse, forteller 30-åringen.

 

For eier Morten Jakhelln som nå selger Jakhelln Båt til Andreas Strømsnes, har alt gått etter planen. – Jeg har alltid hatt stor tro på Andreas, sier han. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

I tråd med planen

For Jakhelln og Strømsnes har overtakelsen av Jakhelln Båt gått helt etter planen, med lave skuldre og lite stress.

– Jeg går kanskje en både spennende og litt stressende tid i møte, men selve overtakelsen av bedriften har vært en fin og ryddig prosess. Vi har tatt oss tid, og ventet til alt var på plass, sier Strømsnes.

– Jeg har alltid hatt tro på Andreas, derfor gikk jeg ikke ut i det åpne markedet med bedriften. Hele prosessen startet for å stå friere med tanke på Utviklingsområde Vest i samarbeid med Clemens Eiendom og Løvold Solutions. I tillegg er området han nå flytter bedriften til et mye mer egnet område for denne typen aktivitet, sier Jakhelln.

Han mener det er bra for byen å ha en skikkelig båtslip med tilhørende verksted.

– Andreas har gjort et godt valg. Det er sentrumsnært, men likevel et industriområde. I tillegg ligger mange båter på den nye havna til Bodø Havn, så dette har blitt et mer maritimt sted, sier han.

– Bodø Havn og Bodø kommune har vært veldig imøtekommende og positiv. Når jeg får opp skiltet på bygget på Burøya, så vil det lyse mot det nye hotellet til Morten, ler Strømsnes.

 

Viderefører dagens bedrift

Strømsnes forteller at han overtar innholdet i Jakhelln Båt, men starter på nytt med eget selskap.

– Vi viderefører bedriften her, skaper en arbeidsplass som er enda mer tilrettelagt, og sannsynligheten for at bedriften kan vokse er stor, sier han.

Datoen for flyttingen er 15 desember, med en flytende overgang i flytteprosessen.

– Kundene vil finne oss her frem til jul, og etter nyttår håper vi folk tar turen til Burøya. Jeg gleder meg skikkelig, for det er en guttedrøm å bygge opp et verksted og skape en unik arbeidsplass for andre.

Han spoler to år frem i tid, ser for seg den nye slipen og verkstedet. En enklere logistikk og ikke minst muligheten for å ta inn større båter på kort varsel.

– Da møter jeg et rent og ryddig verksted, en positiv atmosfære og en eiendom full av båter. I tillegg et mer mer tilrettelagt anlegg for kundene på innsiden av moloen med både roligere og dypere hav for å komme til med båtene, smiler Strømsnes.

 

Å flytte inn i nye lokaler med stor plass blir en ny hverdag for eier Andreas Strømsnes i nyoppstartede Nordnorsk Marinesenter. – Vi satser stort, sier han. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Stor plass og nye muligheter

Bygget er på 4600 kvadratmeter med 17 mål tilhørende tomt. Lokalene som skal romme båtbedriften vi være på ca. 1200 kvadratmeter, mot dagens verksted på 400 kvadratmeter. Utearealet som skal benyttes vil være på 7 mål, mot dagens 2,5 mål. Resten av bygget og tomta er disponibelt for utleie.

– Vi satser høyt, det er ikke Bodø-firma, men Nordnorsk Marinesenter. Vi satser på å bli best på båt i Nord-Norge innenfor fritidsbåt og mindre kommersielle fartøy, sier Strømsnes.

I samarbeid skal Strømsnes og Nyhamn AS, med Ingri Marie Sivertsen som daglig leder, utvikle området og Nordnorsk Marinesenter videre.

– Potensialet for utvikling er tilstede. Vi får større kapasitet for opptak og lagring av båter i høysesongen, det blir mindre ventetid for kunder og det er nå mulig å bygge ut et verksted som er mer tilpasset dagens marked, sier Strømsnes.

Hudya – forenklet hverdag for folk flest

Hudya handler om å forenkle tradisjonelle forbrukertjenester og samle dem på ett sted. – Tjenester…
Les mer