Gøy. Det gjør noe med miljøet, når man kan kle seg ut og møtes på en morsom og uhøytidelig arena. For Aileen Hardy, Siw Meløysund, Frank Tore Olsen og May Matre ble det mye fliring da Hundholmen Byutviklings mexikanske tequilaflasker skulle gjette hvor gammel Sydøsts Nicolay Kristiansen var. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)
PUBLISERT: 8. september 2017
AV: Christine Karijord

Husfesten – en sosial suksess

For resepsjonist og husfest-arrangør Lena Brunes Hippe hos Hundholmen Byutvikling er det viktig at menneskene som jobber i Jakhellngården og i Jakhelln Brygge kjenner hverandre og kan slå an en prat i heisen.

– Vi arrangerer ”husfesten”, rett og slett for at folk som jobber i byggene våre skal føle seg tryggere på kryss og tvers av bedrifter og lokaliteter. For det er gjennom det sosiale vi skaper relasjoner og vi blir friere i møte med hverandre i hverdagen, smiler hun.

Et godt arbeidsmiljø handler ikke bare om det som skjer mellom bedriftenes fire vegger. Det handler også om å kunne møte kjente fjes i lunsjen, at man vet hvem menneskene i nabobedriften er, at stemningen bli lettere i den ”trange” heisen på tur opp til kontoret og ikke minst om det å ha noe felles å snakke om.

– Jeg jobber bestandig ut i fra å ”skape den gode følelsen” som er vårt motto. Og med handen på hjertet, så kan jeg love at det er mitt fokus gjennom hele arbeidsdagen, sier Lena, Hundholmen Byutviklings ansikt utad som hver dag gjør det hun kan for å gi energi i møte med leietakere.

– Det er det som er min oppgave – å være den positive energien folk møter når de kommer på jobb, forteller hun.

For resepsjonist Lena Brunes Hippe var årets «husfest» en stor suksess. Hun håper alle følte seg velkommen. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Høyner arbeidshverdagen

Forskning viser at godt miljø på jobb har positive effekter. Arbeidstakere får bedre helse, det høyner prestasjoner og forhindrer sykefravær.

– Jeg tror ”husfesten” binder leietakerne våre sammen, skaper en helhet og ikke minst tilhørighet. Rett og slett et godt miljø på hele huset. Og jeg må si det er gøy å arrangere en slik kveld for så mange, når det er så mye positivitet, sier Lena.

På Jakhelln Brygge og Jakhellngården jobber det nærmere 350 mennesker. Mange har bare sett hverandre i forbifarten. Og mange aner ikke hvor verken bedrifter holder til eller hvem de faktisk er.

– ”Husfesten” er lagt opp slik at en frivillig kommité står for planleggingen av aktiviteter og et tema. I år hadde vi utkledning med Mexico som rød tråd. Så skal vi alle delta på et rebusløp som går innom hver enkelt leietaker. Slik blir vi kjent med hvor hver enkelt holder til og hva de står for og jobber med, sier Lena.

 

Husfesten 2017 hadde godt oppmøte, og folk hadde kledd seg i mexikanse kostymer klar for rebusløp i mange etasjer hos bedrifter tilknyttet Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Konkurranse

I løpet av kvelden løper alle rundt fra stasjon til stasjon, svarer på spørsmål og deltar i forskjellige konkurranser. Vinnerlaget stikker av med Jakhellns huspokal.

– Og laget som får flest poeng under rebusløpet vinner i tillegg Bodø 200-års jubileumssykkel. I år stakk Husbanken av med seieren, de var knallflinke. Klarte seg godt gjennom alle konkurransene. Det var både hårstyling, kasting av ping pong-baller, minigolf, spørsmåls-quis og faktisk det å fylle en reisekoffert med akkurat 8 kilo på 40 sekunder, utrolig hvor kreative folk har vært, ler Lena.

Det at så mange går sammen om å skape et felles miljø og tradisjon mener hun er gull verdt.

– Jeg var skikkelig nervøs før årets «husfest”, for det var et usagt mål at alle skulle få en fin opplevelse. Og jeg tror vi greide det – å skape en skikkelig sosial, uhøytidelig og trivelig kveld for alle som kunne komme, sier Lena og legger til at det bare er å komme med innspill til neste års arrangement.

 

Gjentar stor topptur-suksess med Gamle Salten

Gamle Salten besto testen. For det å ta med seg skiturister ombord på en eventyrlig…
Les mer