Glede. For leder Ørjan Heldal i Bakgårdsfestivalen er det en sann glede å bidra til å gjøre Bodø til en mer levende studentby. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

For det så i en tid mørkt ut å få inn nok penger til å kunne arrangere festivalen. Da kontaktet han administrerende direktør Morten Jakhelln og eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling.

– Arve og Morten åpnet døren inn til resten av næringslivet i Bodø slik at det ble mulig å skape en studentfestival av denne størrelsen midt i sentrum, sier festivallederen.

Akkurat nå rigger han scener til helgens store studentfest i Bodø. Et arrangement som i fjor kostet 400 000, og som i år har et budsjett på 1,3 millioner.

– Jeg kjenner på stor glede akkurat nå mens jeg står og ser at alt materialiserer seg. Og det at Arve umiddelbart satt i gang en prosess for å hjelpe oss, gjorde at halve næringslivet i Bodø ble med på laget etter bare to uker, sier Heldal.

– Utrolig artig at de har lyktes, og det er fantastisk at næringslivet stilte seg positiv til dette. Og det var sammen med leder Erik Tostrup i Bodø Gårdeierforening at vi fant fram til økonomiske løsninger for å kunne arrangere studentfestivalen i Bodø sentrum, sier Pedersen.

Klokken 15.00 kan studenter som ikke har fått tak i billett møte opp i resepsjonen hos Hundholmen Byutvikling i Jakhelln Brygge i sentrum.

-Vi har 30 billetter tilgjengelig for de som ønsker å oppleve festivalen, sier Heldal.

Dialog. For direktør eiendom Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling er det viktig at studentene selv forteller hva de ønsker i byen. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Ringvirkninger

Både Heldal og Pedersen håper at festivalen vil gi grunnlag for å få flere studenter inn i bybildet.

-Vi håper dette er starten på å gjøre avstanden mellom sentrum og Mørkved mindre, sier Heldal.

For det å få unge mennesker til byen skaper liv.

-Vi ønsker at studentene skal bli inkludert i bysentrum, for de har mye å gi. Det handler om å få urbane bymiljø hvor alle er tilstede – både gammel og ung, sier Pedersen.

Han mener det er viktig at næringslivet i Bodø tilrettelegger for studenter.

-Det handler om å gjøre den psykiske avstanden mellom campus og sentrum mindre. Og vi som byutvikler er positive til innspill og ideer for å legge enda bedre til rette for studentene, sier Pedersen.

Snakke sammen

Pedersen poengterer at alt starter med en dialog. Og at det var nettopp dette som skjedde den dagen Ørjan Heldahl tok kontakt for å be om hjelp til å arrangere festival.

– Vi ønsker å høre hva vi kan bidra med, at studentene selv kommer med forslag. Vi ønsker å bidra til at Bodø blir en skikkelig studentby. Og vi ønsker å fylle kafeer med studenter, at fasilitetene blir slik at folk tar turen til byen, sier Pedersen.

Resultatet av dialogen som startet i vinter er i dag 2000 utsolgte billetter, Mike Perry som headliner, i tillegg til etablerte artister som D.D.E., Cezinando, Chris Holsten og Virkelig.

– Jeg er ydmyk i forhold til å få lov til å holde på med dette. Jeg kom opp hit til Bodø som student for fire år siden, og opplevde et studentmiljø som var ganske labert. I år har det tatt helt av, sier Heldal.

Han tror det vil bli kulere å komme til Bodø for å studere og at flere velger seg nord når studenttilbudene blir bedre.

– Nord universitet kommer til å lage en «after movie» etter festivalen som skal brukes i promoteringen av universitetet. Slikt er ikke gjort før. Det tror jeg blir god markedsføring, sier Heldahl.